Δήμος Πειραιά.Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά Συνάντηση Δημάρχου με Αν. Υπουργό Οικονομικών

ΠΕΙΡΑΙΑΣΣυνάντηση εργασίας είχε ο Δήμαρχος Πειραιά  κ. Γιάννης Μώραλης, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και οι προοπτικές που δημιουργεί αυτό για χρηματοδότηση σημαντικών έργων, που θα αναβαθμίσουν την εικόνα και θα ενισχύσουν τη δυναμική της πόλης.

Ειδικότερη αναφορά έγινε στη δημιουργία του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά, έργο που συμπεριλήφθηκε στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που υπέβαλε η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα τέλη Απριλίου. Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης πολιτιστικής σημασίας, όχι μόνο για τον Πειραιά και την Αττική, αλλά και διεθνώς.

Επιπλέον, o Δήμαρχος Πειραιά ενημερώθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών για τους άξονες του Σχεδίου και τις διαδικασίες ένταξης ώριμων έργων, που μπορούν να υλοποιηθούν από τους Ο.Τ.Α., με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

O Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Με τον κ. Υπουργό είχαμε μια ακόμα παραγωγική συζήτηση, σχετικά με τις αναπτυξιακές προτεραιότητες του Δήμου Πειραιά και τις μεγάλες παρεμβάσεις που σχεδιάζουμε.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης, την εμβληματική αυτή πρωτοβουλία για την επανεκκίνηση των ευρωπαϊκών οικονομιών μετά από την υγειονομική κρίση που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Είναι ιδιαίτερα σημαντική η ένταξη στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που εκπόνησε η Κυβέρνηση και απέστειλε στις ευρωπαϊκές αρχές, του έργου για τη δημιουργία του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στο κτήριο του ΣΙΛΟ, στη χερσαία λιμενική ζώνη του Πειραιά.

Η δημιουργία του Μουσείου, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, αποτελεί είδηση όχι μόνο για τον Πειραιά, αλλά και για την Αττική, την Ελλάδα, και διεθνώς. Το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων θα αναβαθμίσει πολιτιστικά την πόλη μας και το λιμάνι, και θα προσελκύσει επισκέπτες.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στους μηχανισμούς και τις διαδικασίες μέσα από τις οποίες οι Δήμοι μπορούν να εντάξουν ώριμα έργα με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, κάτι που στον Δήμο Πειραιά μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα και βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητές μας».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *