Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Πειραιά.Ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δήμου

ΠΙΤΑ5Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δήμου στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, μετά το πέρας της δοξολογίας για το νέο έτος, η οποία τελέσθηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία περιορισμένου αριθμού παρευρισκομένων, στο πλαίσιο των μέτρων που ορίζει η Πολιτεία για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Ταυτόχρονα και ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Μητρόπολης Πειραιά.

Την τελετή πλαισίωναν μουσικά, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά και η Μπάντα του Λιμενικού Σώματος. Επίσης, παιδιά της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» έψαλλαν τα κρητικά κάλαντα.

Το φλουριά των πιτών κέρδισαν: ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας και ο Αρχισυντάκτης της Εφημερίδας Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤ41ΩΝ κ. Γιάννης Κανατσέλης.

Ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, σε σύντομο χαιρετισμό του, ευχήθηκε Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά σε όλους, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να ξεπεράσουμε ενωμένοι την πανδημία του κορωνοϊού. Συνεχάρη τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για τις προσπάθειες που καταβάλλει για την ανάπτυξη της πόλης και αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία τους.

Ο Δήμαρχος κ. Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

ΠΙΤΑ2«Καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία, ευημερία για όλο τον κόσμο, για όλους τους Πειραιώτες, για όλους τους Έλληνες. Όπως κάθε χρόνο, την πρώτη ημέρα του νέου έτους, κόβουμε τη Βασιλόπιτα του Δήμου Πειραιά. Φέτος εξαιτίας της πανδημίας η κοπή της πίτας έγινε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας μετά το πέρας της επίσημης Δοξολογίας για το νέο έτος, παρουσία περιορισμένου αριθμού παρευρισκομένων. Εύχομαι το νέο έτος με ψυχραιμία, ηρεμία, πίστη και κυρίως εμπιστοσύνη στην επιστήμη να ξεπεράσουμε την πανδημία και το 2022 να είναι μια καλύτερη χρονιά από την προηγούμενη. Εκτός από την υγειονομική κρίση, είναι βέβαιο πως το νέο έτος θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μια σειρά προκλήσεων, όπως είναι η κλιματική αλλαγή και όλα αυτά τα φαινόμενα που μας δυσκολεύουν. Παρόλα αυτά πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε αν είμαστε μονιασμένοι, ενωμένοι και δυνατοί. Εύχομαι υγεία προσωπική και οικογενειακή ευτυχία σε όλους και του χρόνου να μπορέσουμε να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί, αυτή την ημέρα, χωρίς περιορισμούς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *