Δήμος Πειραιά.Συνάντηση Δημάρχου Γιάννη Μώραλη με Υπουργό Πολιτισμού – Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη

ΥΠΟΥΡΓΟΣΣυνάντηση για εμβληματικά έργα, ζωτικής σημασίας στην πόλη μας είχε σήμερα ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, στο Υπουργείο.

Κατά τη συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαιτέρως θετικό κλίμα, κυριάρχησαν, οι θετικές εξελίξεις κυρίως ως προς την έναρξη των διαδικασιών για την ίδρυση του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στην Ηετιώνεια Ακτή, καθώς και άλλα σημαντικά θέματα για τον Πειραιά.

Ένα πρωτοποριακό μουσείο και ως προς τη θεματολογία και ως προς την εξωτερική μορφή, το οποίο θα αναδεικνύει τους θησαυρούς των ελληνικών θαλασσών, κάτι που έλλειπε από μια χώρα, με τόσο πλούσια ναυτική ιστορία, όπως είναι η Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι εγκαταστάσεις του μουσείου στο παλιό κτήριο του ΣΙΛΟ, θα ξεπερνούν τα 13.000 τ.μ., ενώ μεταξύ άλλων θα φιλοξενεί ευρήματα ανελκυσθέντα από όλες τις ελληνικές θάλασσες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε επίσης εκτενής αναφορά στην επικείμενη ανάπλαση της Ακτής Θεμιστοκλέους (Πειραϊκή), στις παρεμβάσεις στην παραλία Βοτσαλάκια, που δρομολογεί η Δημοτική Αρχή, καθώς και σε άλλα θέματα που αφορούν την πόλη.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Μώραλης δήλωσε:

«Συναντήθηκα με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη με την οποία είχα μια εποικοδομητική συζήτηση, με επίκεντρο εμβληματικά έργα που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα στον Πειραιά. Κυρίαρχο θέμα, όπως είναι φυσικό, ήταν η δημιουργία του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στο λιμάνι, για το οποίο είχα μια εκτενή ενημέρωση από την Υπουργό. Οφείλω δε να ευχαριστήσω και να συγχαρώ την κ. Μενδώνη, γιατί κατάφερε με ενέργειες της να «ξεκολλήσει» από την αδράνεια των τελευταίων ετών αυτό το εξαιρετικά σημαντικό έργο, καθώς φυσικά και όλους όσοι συνέβαλαν στη σύλληψη της ιδέας και στην έναρξη των διαδικασιών για την ίδρυσή του.

Επιπλέον συζητήσαμε την επικείμενη ανάπλαση της Ακτής Θεμιστοκλέους, ένα πολύ σημαντικό έργο για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της πόλης μας, το οποίο επίσης δρομολογείται προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ένα ακόμη επίκαιρο ζήτημα που έθεσα στην Υπουργό, είναι οι εργασίες που είναι αναγκαίες να υλοποιηθούν στα Βοτσαλάκια, τα οποία υπέστησαν μεγάλες καταστροφές από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Διαρκής στόχος της Δημοτικής μας Αρχής είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του Πειραιά, σε όλα τα επίπεδα και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να κινούμαστε, διεκδικώντας πάντα όλα όσα δικαιούνται ο Πειραιάς και οι πολίτες».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *