Δήμος Πειραιά.Σύμφωνο Συνεργασίας με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

ΣΥΜΦΩΝΟΜια σειρά κοινών δράσεων για τη στήριξη των παιδιών και των οικογενειών που έχουν ανάγκη ή βρίσκονται σε κίνδυνο, περιλαμβάνεται στο Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Πειραιά και Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

  • συντονισμένες ενέργειες για την υποστήριξη παιδιών, γονέων και κηδεμόνων καθώς και εκπαιδευτικών στον τομέα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε θέματα ενδοσχολικής βίας, τεχνολογίας, παιδικής κακοποίησης και παραμέλησης.
  • κοινές δράσεις με στόχο την ενίσχυση οικογενειών και παιδιών που βρίσκονται σε κρίση, καθώς και ενέργειες για την Προαγωγή της Υγείας.
  • ο Δήμος Πειραιά θα συμμετέχει στα προγράμματα:
  • Amber Alert Hellas για παιδιά που έχουν εξαφανιστεί
  • Missing Alert Hellas για ενήλικες που έχουν εξαφανιστεί και διατρέχουν κίνδυνο

Επιπλέον, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα πραγματοποιεί εκπαιδεύσεις στα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας και στελεχών άλλων υπηρεσιών του Δήμου με σκοπό την ένταξη του ανθρωπίνου δυναμικού της στον επιχειρησιακό βραχίονά του και συγκεκριμένα στην υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις εξαφανίσεις 116000 και της «Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Θανάσης Μακρής» σε περιπτώσεις ενεργοποίησης Amber Alert και Missing Alert.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση του Δήμου τις τρεις Γραμμές Βοήθειας, οι οποίες λειτουργούν καθημερινά 24 ώρες, στελεχώνονται από Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους και είναι διασυνδεδεμένες με τον Ευρωπαϊκό αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

* Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056

* Ευρωπαϊκή Τηλεφωνική Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000

* Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων 116111

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ο Δήμος Πειραιά διευρύνει την ήδη στενή συνεργασία του με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»,  έναν σπουδαίο Οργανισμό με 25 χρόνια κοινωνικής προσφοράς. Σκοπός του Συμφώνου Συνεργασίας είναι να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο το Χαμόγελο του Παιδιού, υλοποιώντας κοινές δράσεις και συντονισμένες ενέργειες για παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη ή βρίσκονται σε κίνδυνο, ενδυναμώνοντας τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο κ. Κώστα Γιαννόπουλο για την εξαιρετική μας συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια».

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Αισθάνομαι χαρά και ικανοποίηση γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε το Σύμφωνο Συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Πειραιά και στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για την ενδυνάμωση των κοινωνικών μας δράσεων».

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η επικύρωση της Συνεργασίας με τον Δήμο Πειραιά αποτελεί μια ιδιαίτερη σημαντική ενέργεια που θα διευρύνει  τις δυνατότητες στήριξης οικογενειών και παιδιών σε θέματα βίας, αλλά και ενδοοικογενειακής βίας προβλέποντας παράλληλα, και για τον Δήμο Πειραιά, τη λειτουργία της Τηλεφωνικής Γραμμής Βοήθειας για Παιδιά SOS 1056».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *