Δήμος Πειραιά.Φυτεύσεις μαθητών Δημοτικών Σχολείων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΜΑΘΗΤΕΣ3Μαθητές Δημοτικών Σχολείων της πόλης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου,  πραγματοποίησαν επί δύο ημέρες φυτεύσεις σε πάρκα, πλατείες και Δημοτικά Σχολεία του Πειραιά, διαμορφώνοντας μια νέα πολύχρωμη εικόνα στους δημόσιους αυτούς χώρους.

Οι αύλειοι χώροι του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αυτιστικών, των 55ου, του 9ου και του 11ου  Δημοτικών Σχολείων γέμισαν λουλούδια και φυτά από τους μαθητές τους, όπως και η πλαΜΑΘΗΤΕΣ1τεία Πηγάδας από τα παιδιά του 50ου Δημοτικού Σχολείου. Ανάλογες δράσεις έγιναν και από μαθητές του 17ου  Δημοτικού Σχολείου στο πάρκο Γεννηματά.

Η περιβαλλοντική αυτή δράση πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Είναι χαρά μας να βλέπουμε τα παιδιά να συμμετέχουν με ενθουσιασμό σ΄ αυτή τη δράση, η οποία τα βοηθά να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση. Σκοπός της δράσης μας είναι η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή των παιδιών σε περιβαλλοντικά θέματα. Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να φυτεύουν τα φυτά, να τα φροντίζουν, να τα βλέπουν να μεγαλώνουν και να ομορφαίνουν τους δημόσιους χώρους του Πειραιά».

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Αντωνία Καρακατσάνη, επεσήμανε:

«Με τη δράση αυτή, οι μαθητές μας βάζοντας χρώμα στα σχολεία τους, στις πλατείες και στα πάρκα, στέλνουν ένα μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος. Μαθαίνουν τον τρόπο φύτευσης, ποτίσματος και περιποίησης των φυτών και αποκτούν υπευθυνότητα σε περιβαλλοντικά ζητήματα».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *