Δήμος Πειραιά.10.000 self test σε όλα τα σχολεία για τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας

Δήμος ΠειραιάΟ Δήμος Πειραιά αναλαμβάνει μια ακόμη πρωτοβουλία για τη μέγιστη δυνατή προστασία της υγείας της εκπαιδευτικής κοινότητας από την πανδημία.

Συγκεκριμένα, διαθέτει 10.000 self test σε όλα τα σχολεία της πόλης μας, από την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, για μαθητές, εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό (σχολικές καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες, τροχονόμους).

Τα self test θα διατεθούν μέσω των Σχολικών Επιτροπών Α’ βάθμιας και Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης στα σχολεία του Πειραιά, προκειμένου να καλύψουν επιπλέον έκτακτες ανάγκες.

Ο Δήμος έχει ήδη προσφέρει στους 3.500 εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών βαθμίδων μάσκες αυξημένης προστασίας Ν95, ενώ έχει ήδη εξοπλίσει με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό τις σχολικές μονάδες του Πειραιά (αντισηπτικά στις αίθουσες και σε όλους τους χώρους, ηλεκτρονικά θερμόμετρα, κρεμοσάπουνα, χειροπετσέτες, γάντια).

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Ο Δήμος Πειραιά εξακολουθεί να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού των σχολείων από τον κορωνοϊό, σε μια δύσκολη συγκυρία εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων, διαθέτοντας σε όλα τα σχολεία της πόλης μας 10.000 self test. Η προσφορά αυτή αποτελεί για εμάς αυτονόητη υποχρέωση, καθώς είναι σημαντικό να στηρίζουμε την εκπαιδευτική κοινότητα, η οποία εξακολουθεί να βιώνει τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης».

Η Αντιδήµαρχος Δηµόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Κυριακή Μπουρδάκου, ανέφερε σε δήλωσή της:

«Παραδίδουμε στη Διεύθυνση Παιδείας 10.000 self test για τις έκτακτες ανάγκες στα σχολεία του Πειραιά, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας του Δήμου και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας να συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στη διασφάλιση της υγείας των πολιτών. Η προσπάθεια του Δήμου μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι διαρκής στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων μας».

Η Αντιδήµαρχος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης κ. Ασπασία Αλιγιζάκη, σε δήλωσή της, ανέφερε:

«Αντιλαμβανόμενοι την ανησυχία της εκπαιδευτικής κοινότητας σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας και της έκρηξης της μεταδοτικότητας, προσπαθούμε, όπως πάντα, να είμαστε δίπλα της. Γι’ αυτόν τον λόγο προμηθεύουμε τα σχολεία της πόλης μας όχι μόνο με το αναγκαίο υγειονομικό υλικό, αλλά και με self test στην περίπτωση έλλειψής τους».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *