Δήμος Πειραιά.Rapid test σε κληρικούς ιεροψάλτες και βοηθητικό προσωπικό των Ιερών Ναών

IMG_0875Στη διενέργεια ελέγχου ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού  (rapid test Covid-19) σε όλους τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, καθώς και στους ιεροψάλτες και στο βοηθητικό προσωπικό των Ιερών Ναών, προχώρησαν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του Δήμου Πειραιά.

Πρόκειται για μια ακόμη πρωτοβουλία προληπτικού χαρακτήρα του Δήμου Πειραιά για την προστασία της δημόσιας υγείας, με αφορμή τη λειτουργία των Ιερών Ναών τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Από νωρίς το πρωί, 150 ιερείς και 200 άτομα προσωπικό προσήλθαν στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος, όπου υποβλήθησαν στο τεστ άμεσα και με ασφάλεια, παρουσία του Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ και του Δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη.

Στην Αγία Τριάδα, παρευρέθηκαν επίσης ο Βουλευτής Α κ. Γιάννης Μελάς, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Νίκος Πλατανησιώτης και ο Διοικητής του νοσοκομείου  «Μεταξά» κ. Χαράλαμπος Τουμπέκης.

Σε συνεργασία με το νοσοκομείο  «Μεταξά», αν βρεθούν θετικά κρούσματα, θα επιβεβαιωθούν με μοριακό τεστ στα εργαστήρια του νοσοκομείου.

Ο κ. Σεραφείμ, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Με τη συνεργασία του Δήμου Πειραιώς γίνεται αυτή η προσπάθεια για την αποτροπή της μεταδόσεως της πανδημίας. Η Εκκλησία πάντοτε ως φιλόστοργος μητέρα έρχεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια της πολιτείας να αντιμετωπίσει μια τέτοια τραγική κατάσταση για τη ζωή των συνανθρώπων μας».

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Επειδή είναι δεδομένο ότι οι πολίτες θα πάνε στις εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα, επιλέξαμε ως Δήμος να διενεργήσουμε rapid test σε όλη την «οικογένεια» της Μητρόπολης Πειραιώς. Προφανώς και η Eκκλησία έχει αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες κι αυτό αποτυπώνεται στην αυξημένη προσέλευση των ιερέων και του προσωπικού των Ιερών Ναών».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *