Δήμος Ύδρας.Μιούλεια 2021

μιαούλεια 3Την Κυριακή 27η Ιουνίου 2021 Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης κ. Εφραίμ ιερούργησε μετά του Ιερού Κλήρου της νήσου ,εις τον Ι. Καθεδρικό Ναό Ύδρας, επί τη εορτή των Αγίων Πάντων και των 8 Αγίων προστατών και εφόρων της Ύδρας και ομίλησε εμπνευσμένα.

Εν συνεχεία προεξήρχε της Δοξολογίας επί τη εορτή των Μιαουλείων 2021, παρουσία της Α.Ε της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο κ. Εφραίμ προσεφώνησε την κ. Πρόεδρο και της προσέφερε μιαούλεια 2το Επετειακό Μετάλλιο της Ι. Μητρόλης.

Εις τας λοιπάς εκδηλώσεις τον κ. Εφραίμ εκπροσώπησε ο Πρωτοσύγκελλος π. Νεκτάριος Δαρδανός.

Οι φετινές επετειακές εκδηλώσεις των Μιαουλείων στην Ύδρα πραγματοποιήθηκαν με λαμπρότητα και αίγλη, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Την κυρία Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε ο δήμαρχος Ύδρας Γεώργιος Κουκουδάκης, ενώ το βράδυ του Σαββάτου η Πρόεδρος παρακολούθησε την αναπαράσταση της Ναυμαχμιαούλεια 1ίας του Γέροντα.

«Σήμερα, 200 χρόνια από το ξέσπασμα της Επανάστασης, η Ύδρα διατηρεί ακμαία αυτή την πατριωτική παράδοση και μεταβιβάζει ακέραιο τον πλούτο του παρελθόντος στο μέλλον», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την επίσκεψή της στο νησί για τις επετειακές εκδηλώσεις «Μιαούλεια 2021».

Την Κυριακή το πρωί παρέστη στη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ. Αμέσως μετά, η κυρία Σακελλαροπούλου κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη, όπου τόνισε ότι βρίσκεται στην Ύδρα για να τιμήσει τη μνήμη του ναυάρχου Μιαούλη και των Υδραίων ναυμάχων, που πολέμησαν με σθένος και αυταπάρνηση τον τουρκικό ζυγό, κάνοντας «οίστρο της ζωής τον φόβο του θανάτου».

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο της Ύδρας και ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στο νησί με τη ρίψη στεφάνου στη θάλασσα προς τιμήν των ναυμάχων του 1821.

Παρόντες στην επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ύδρα, ήταν ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, οι βουλευτές Νικόλαος Μανωλάκος, Νόνη Δούνια, Ιωάννης Μελάς και Θεόδωρος Δρίτσας, ο εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΕΘΕΑ και αρχηγός στόλου αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης, η αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, η Πρόεδρος του Σ.Ε.Φ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη κ.α.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *