Διατροφή και Υγεία.Ελαιόλαδο για διατήρηση υγείας

ελαιόλαδοΠρομηθευτείτε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και απολαύστε τα οφέλη του. Αυτό το νόστιμο συστατικό μπορεί να είναι ακόμη πιο υγιεινό από ό,τι πίστευαν προηγουμένως οι επιστήμονες. Το ελαιόλαδο είναι αγαπημένο συστατικό για τις σαλάτες και τα φαγητά.Ειδικά στη χώρα μας χρησιμοποιείται σε όλα σχεδόν τα νοικοκυριά.

Υπήρχε ήδη ένα καλό σύνολο ερευνών που υποδηλώνουν ότι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Επίσης συμβάλλει στη μείωση του, εγκεφαλικού, του διαβήτη τύπου 2 και της οστεοπόρωσης.

Εάν θυμάστε τι μπορεί να σας είπε ο γιατρός σας για τη χοληστερόλη, η λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας (HDL) είναι το καλό είδος χοληστερόλης. Τα υγιή λίπη όπως αυτά που βρίσκονται στο αβοκάντο, στους ξηρούς καρπούς, στα λιπαρά ψάρια και στο ελαιόλαδο μπορούν να έχουν θετική επίδραση στα επίπεδα HDL του σώματός σας.

Τώρα, υπάρχει μια καινούργια μελέτη της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας (AHA), που δημοσιεύτηκε στο Circulation.

Το ελαιόλαδο έχει πολλά οφέλη. Ποιο είναι το νέο όφελος από το ελαιόλαδο; Αυτή η μελέτη διαπιστώνει ότι μπορεί να υπάρχει ένα ακόμη όφελος. Αποδεικνύεται ότι η λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας μπορεί επίσης να καταπολεμήσει τη φλεγμονή. Έτσι μπορεί να υπάρξει πρόληψη των επικίνδυνων καρδιακών συμβάντων, όπως καρδιακές προσβολές.

Μεταξύ άλλων, η μελέτη έδειξε ότι όταν τα σωματίδια της λιποπρωτεΐνης υψηλής πυκνότητας ήταν σε θέση να καταστείλουν τη φλεγμονή. Επίσης φαίνεται να μείωσαν την πιθανότητα καρδιαγγειακών επεισοδίων. Αυτή η αυξημένη αντιφλεγμονώδης ικανότητα HDL ήταν υψηλότερη στις γυναίκες παρά στους άνδρες.Όμως αυτά τα νέα είναι καλά για όλους όσους ανησυχούν για την υγεία της καρδιάς.

Βέβαια οι γιατροί δεν μπορούν να συνταγογραφούν το ελαιόλαδο για να αποτρέψουν τα καρδιακά επεισόδια.

Ωστόσο, υπάρχει ένας αυξανόμενος όγκος στοιχείων, συμπεριλαμβανομένης αυτής της νέας μελέτης, που δείχνει ότι το ελαιόλαδο μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε υγιείς. Οι συγγραφείς της μελέτης δεν είναι ακόμα έτοιμοι να αρχίσουν να κάνουν προτάσεις για φαγητό. Όμως δεν είναι κακό να συνεχίσετε να βουτάτε το ψωμί σας σε ελαιόλαδο.

Μπορείτε επισης να σερβίρετε ψητό σολομό με λεμόνι και ελαιόλαδο για βραδινό. Ίσως μάλιστα και λίγο κέικ λεμονιού με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο για επιδόρπιο,  να σας κάνει καλό, αν και ίσως χρειαστεί να ρωτήσουμε τον γιατρό για αυτό.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *