Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διπλή Ιστορική επέτειος (1821 και 1941).Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»

ΕΠΕΤΕΙΟΣ3 Ημέρα μνήμης και σεβασμού η σημερινή για την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», η οποία με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, που για τη Μεγαλόνησο ξεκίνησε από την Παναγία τη Θυμιανή, τίμησε τους ήρωες συμπατριώτες της, που έχυσαν το αίμα τους για την ελευθερία της πατρίδας, σε μια σεμνή και λιτή εκδήλωση, στην πλατεία Κοραή, μπροστά από τον ανδριάντα του Ελ. Βενιζέλου.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος τόνισε πως δυστυχώς η πανδημία δεν επέΕΠΕΤΕΙΟΣ4τρεψε στην Αδελφότητα να κάνει μια εκδήλωση ανάλογη των προσδοκιών της, όμως οι αγώνες των προγόνων μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχνιούνται. Ακολούθησε σύντομη ιστορική αναφορά στην Παναγία τη Θυμιανή, από την Αντιπρόεδρο της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» Α.-Μ. Ντουντουνάκη, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι η εκκλησία αυτή των Σφακίων από την εποχή της ίδρυσής της μέχρι το 1821 που έμελλε να γίνει η «Αγία Λαύρα» της Κρήτης, δεν ήταν λίγες οι φορές που φιλοξένησε τα παλικάρια της περιοχής τα οποία ήθελαν να πάρουν δύναμη από τη θαυματουργή εικόνα πριν από το ξεκίνημα ενός αγώνα.

Στην επιμνημόσυνη δέηση που ακολούθησε από τους πρωτοπρεσβύτερους ιερείς π. Β. Πόπη και π. Χρ. Τζανουδάκη, μνημονεύτηκαν και οι νεκροί που έπεσαν ηρωικά στη Μάχη της Κρήτης, που φέτος γιορτάζει την 80η της επέτειο. Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων από την Αντιπεριφερειάρχη κ. Στ. Αντωνάκου εκ μέρους της Περιφέρειας Πειραιά, την Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Αθ. Γλύκα – Χαρβαλάκου εκ μέρους του Δήμου Πειραιά και του Προέδρου της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» κ. Θ. Τσόντου.

Μεταξύ των προσελθόντων διακρίναμε, εκτός άλλων και, την Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Ασπασία Αλιγιζάκη, τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Βασιλαντωνάκη, τις κυρίες και τους κυρίους, Ελίνα Βερικάκη, Γιάννη Αλιφραγκή, Βασίλη Παρτσινέβελο, Γιώργο Βαγιάκη.

Ένας καφές στην πλατεία ήταν μόνο μια μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης σε αυτούς που γνωρίζοντας τις δύσκολες συνθήκες, λόγω πανδημίας τίμησαν τη λιτή αυτή εκδήλωση τηρώντας αυστηρά όλους τους υγειονομικούς κανόνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *