Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα

 

μαραθώναςΣτην πεδιάδα του Μαραθώνα, περίπου 40 χιλιόμετρα από την Αθήνα, θα συναντήσετε το πιο σημαντικό παράκτιο οικοσύστημα ολόκληρης της Αττικής, ένα τοπίο με ευαίσθητη υδατική ισορροπία που θα καλλιεργήσει στα παιδιά σας ένα έντονο ενδιαφέρον για το περιβάλλον και μία πρωτόγνωρη αγάπη για τη χλωρίδα και πανίδα του τόπου μας.

Με συνολική έκταση 13,84 τετραγωνικά χιλιόμετρα (συμπεριλαμβανομένου και του θαλάσσιου χώρου) το Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα αποτελείται από το δάσος της Κουκουναριάς (ένα από τα ελάχιστα που έχουν απομείνει στην Ελλάδα), το Μέγα Έλος, τη Χερσόνησο Κυνοσούρα (ένα μεσογειακό οικοσύστημα αποτελούμενο από θάμνους φρύγανα και πόες, ένα υπέροχο τοπίο φυσικής ομορφιάς), την ακτή και τη θαλάσσια ζώνη. Εδώ θα χαθείτε στη μαγεία του μεγάλου υγροβιότοπου ο οποίος προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο και ευνοεί την παρατήρηση σπάνιων πτηνών, αλλά και τις στιγμές χαλάρωσης δίπλα στη φύση.

Η περιοχή γύρω από τη λίμνη του Μαραθώνα είναι ιστορικά γνωστή εξαιτίας της Μάχης του Μαραθώνα, ενώ μπορείτε να δείτε και το σημείο όπου ήταν τοποθετημένο το στρατόπεδο των Περσών όπως και το Τρόπαιο της Μάχης, κατασκευασμένο κοντά στο Μέγα Έλος.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *