ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ SAINT–PAUL/ΔΕΛΑΣΑΛ.«Ελλάδα 2021» ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΔΕΛΑΣΑΛ2Τη Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 τα Εκπαιδευτήρια «Saint-Paul – Δελασάλ» πραγματοποίησαν, υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα2021», διαδικτυακή εορταστική εκδήλωση, με την οποία εγκαινίασαν ένα σύνολο επετειακών δράσεων και εκδηλώσεων. Με σκοπό κυρίως τη συντήρηση της ιστορικής μνήμης και τη διάσωση της συλλογικής μας κληρονομιάς, οι μαθητές όλων των βαθμίδων, από το Νηπιαγωγείο έως το Λύκειο τιμούν τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

Στο πρώτο μέΔΕΛΑΣΑΛ1 ρος της εκδήλωσης, ο αναπληρωτής καθηγητής Νεοελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, κ. Γεώργιος Νικολάου, έκανε εισήγηση με θέμα «Οι διπλωματικές ενέργειες των Μεγάλων Δυνάμεων για την αναγνώριση της ελληνικής ανεξαρτησίας».

Στο δεύτερο μέρος, παρουσιάστηκαν οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί από κάθε βαθμίδα του σχολείου μας μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021, καθώς και τα αναμνηστικά, που πρόκειται να δοθούν στους μαθητές με αφορμή το κορυφαίο αυτό ιστορικό και πολιτιστικό γεγονός, όταν επιστρέψουν στο σχολείο.

Η εκδήλωση που απευθυνόταν σε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και φίλους της Σχολής μεταδόθηκε μέσω Zoom και από το κανάλι του YouTube του “Saint-Paul”, απ’ όπου μπορείτε ακόμη να την παρακολουθήσετε.

Μπορείτε να δείτε τις δράσεις όλων των σχολικών μονάδων, να ενημερωθείτε από το ενδιαφέρον ιστορικό υλικό, να διασκεδάσετε με τις δραστηριότητες, να απολαύσετε τις εικαστικές δημιουργίες και να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις μέσω της ιστοσελίδας των Εκπαιδευτηρίων: www.saintpaul-delasalle.gr, επιλέγοντας 200 χρόνια.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *