Ελεύθερη Άποψη.ΤΡΙΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΩΝΟ-ΜΑΝΙΑ ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΦΤΩΧΑΙΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ

Πρώτο Ερώτημα

ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ1Πως είναι δυνατό, να ποινικοποιείται, η οποιαδήποτε ασθένεια, καταλογίζοντας ευθύνες σε όσους δήθεν δεν πήραν μέτρα κατά της διασποράς, όταν όλος ο επιστημονικός κόσμος, γνωρίζει, πάρα πολύ καλά, τις δυσκολίες, δημιουργίας τελείως άσηπτου περιβάλλοντος; Συγκεκριμένα, αφού ο συγκεκριμένος ιός COVID-19 μεταδίδεται KAI με τα σταγονίδια του αεροζόλ, που διαχέεται κατά την εκπνοή, πως ακριβώς μπορεί να προφυλαχθεί ένας φιλοξενούμενος σε οίκο ευγηρίας, ή ένας νοσηλευτής, στην εφημερία ενός μεγάλου νοσοκομείου, όπου στον προθάλαμο, γίνεται συνωστισμός; Μόνο με τη μάσκα; Και ποια μάσκα; Τι είδους μάσκα; Έπεσε πρόστιμο σε ιατρείο, όπου ο ιατρός φορούσε κατά τον έλεγχο, πάνινη μάσκα. Στο σχετικό ΦΕΚ, προβλέπεται χρήση χειρουργικού τύπου μάσκας στα ιατρεία. Σωστά; Υπάρχει ανάλογη πρόβλεψη για τον απλό πολίτη; Οδηγία μήπως; Πως ελέγχεται λοιπόν; Εφόσον μάλιστα, η κυβέρνηση εμμένει να αγνοεί άλλα μέτρα, όπως τον κάθετο εξαερισμό και την αποστείρωση με λάμπες UV C, τα νοσοκομεία και η περίθαλψη είναι μονίμως υποστελεχωμένα και υφίστανται ελλείψεις δεκαετιών, πως είναι δυνατόν, να πληρώνει ο εστιάτορας και ο κάθε απλός πολίτης, τα πάρτι των προηγούμενων αποτυχημένων πολιτικών και το δημόσιο χρήμα, που κάθεται σε εξωχώριες;

Επομένως υπάρχει πάντα ένα ποσοστό αποτυχίας, όσα μέτρα κι αν λάβει κανείς. Το ύποπτο στην υπόθεση παραμένει όμως, ότι η ασθένεια από COVID-19, ουσιαστικά ποινικοποιείται, από την Πολιτεία και μάλιστα επιλεκτικά, πάντα σε βάρος των απλών πολιτών, που οδηγούνται στην οικονομική καταστροφή, μέσα σε ένα matrix μικροβιοφοβίας και κρατικής υποκριτικής αστυνόμευσης υγείας.

Ταυτόχρονα, ανοίγει ο δρόμος, για ποινικοποίηση και άλλων ασθενειών, όπως παραδείγματος χάριν, ασθενειών που προκαλούνται από ιούς με δυνητικά ογκογενετική δράση όπως ο HPV, ηπατίτιδες, φυματίωση και άλλες, που αυτή τη στιγμή, δεν απασχολούν κι αναρωτιέται κανείς, πότε θα ανοίξουν οι λοιποί ασκοί του Αιόλου, ώστε τις ελλείψεις στην υγεία, να αποπληρώσει και πάλι, η μεσαία τάξη και τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα.

Δεύτερο Ερώτημα

Πως η Κυβέρνηση, πολύ σωστά μεν, ελέγχει το θέμα του συνωστισμού, αλλά επιτρέπει δίχως αυστηρότητα, συγκεντρώσεις, όπως εκείνη, έξω από το Εφετείο, όταν αναμενόταν η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, ακόμα χειρότερα, όταν εξαγγέλθηκε μοτο-πορεία Πακιστανών, για τη λευτεριά του Κασμίρ, που ευρίσκεται στη φίλη χώρα Ινδία, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου και τρισχειρότερα, την συγκέντρωση διαμαρτυρίας φανατικών ισλαμιστών, στην Ομόνοια, όπου κάηκαν εικόνες του Προέδρου της φίλης χώρας Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, του μόνου Ευρωπαίου ηγέτη, που υποστηρίζει φανερά, Ελληνικά συμφέροντα εναντίον της Τουρκίας.

Τελικά ο κορωνοϊός, είναι και αντιφασίστας και φοβάται τον Ταγίπ Ερντογάν, ή κάνω λάθος;

Τρίτο Ερώτημα- Σενάριο- Υπόθεση

Ας υποθέσουμε ότι, όπως αποσκοπούν τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού, με τη διαρκή χρήση μάσκας, απολύμανση κλπ., επιτυγχάνεται τέλει προφύλαξη από τον κορωνοϊό κι αποτρέπεται η μετάδοσή του. Ξεχνάμε τα λύματα, που περιέχουν COVID- 19, τα απορρίμματα των κατοικιών με μολυσμένα υλικά και όλα όσα παραβλέπονται, από εκείνους, που θεωρούν προφύλαξη, το κάθε κουρέλι, που πωλείται και  χρησιμοποιείται απρόσκοπτα, ως μάσκα προστασίας. Εφόσον όμως, δεν γνωρίζουμε από που και πως, προήλθε ο ιός αυτός, που ουσιαστικά αποτελεί περίπτωση υβριδικού πολέμου εναντίον της οικονομίας των κρατών, ας υποθέσουμε πάλι, ότι διοχετεύτηκε από ένα κέντρο, που σίγουρα δεν επιθυμεί το καλό της ανθρωπότητας.

Με τα επιβαλλόμενα μέτρα εναντίον της διασποράς του κορωνοϊού, ουσιαστικά καταστέλλεται και η δράση του ανοσοποιητικού συστήματός μας, έναντι όλων των λοιμογόνων παραγόντων, τη στιγμή, που εφόσον- όπως μας λένε- με τη μάσκα, τα αντισηπτικά τζελ και τη διαρκή απολύμανση, ο ιός δεν “περνά’ στον οργανισμό μας, με τον ίδιο τρόπο, δεν “περνούν” κι άλλοι νοσογόνοι παράγοντες. Επομένως, το ανοσοποιητικό σύστημα, που πρέπει να ευρίσκεται διαρκώς σε δράση κι αλληλεπίδραση με το περιβάλλον, διαρκή μάχη ετοιμότητας, διαθέτοντας πλήθος αντισωμάτων, που παράγονται από έναν υγιή οργανισμό, συνεχώς κι αδιαλείπτως, τίθεται εν μέρει σε αργία.

Μήπως επομένως, το σενάριο, σε δεύτερη χρονικά φάση, προβλέπει διασπορά ενός άλλου ιού, που θα βρει την ανθρωπότητα, στο σελοφάν ενός τεχνητού ανοσολογικού λήθαργου;

Δεν θα λησμονήσω ποτέ, το πάθημα, νεαρής άπειρης μητέρας, η οποία, κρατούσε το βρέφος της, σε απόλυτα αποστειρωμένο περιβάλλον και δεν επέτρεπε επίσκεψη ούτε στον πατέρα και τους συγγενείς, δίχως ιατρική ρόμπα, απολύμαινε συνεχώς τα πάντα, φορούσε μάλιστα αποστειρωμένη ιατρική ποδιά, σε κάθε επαφή με το παιδί της. Το αποτέλεσμα ήταν, με την πρώτη λοίμωξη, να νοσηλευτεί το βρέφος σε κρίσιμη κατάσταση για πολλούς μήνες, διότι, δεν είχε “ωριμάσει”, το ανοσοποιητικό του σύστημα, όπως έπρεπε και βρέθηκε απροετοίμαστο, όταν, όπως ήταν φυσικό, το υγιές κατά τα άλλα βρέφος, ήρθε όπως είναι αναμενόμενο για κάθε οργανισμό, σε επαφή με ένα λοιμογόνο παράγοντα και εφόσον δεν θήλαζε πλέον, δεν προστατευόταν από τα μητρικά αντισώματα.

Όλοι γνωρίζουμε, ότι δεν μπορεί να υπάρξει απόλυτα αποστειρωμένο περιβάλλον, για ένα ενεργό μέλος της κοινωνίας, που εργάζεται, κυκλοφορεί και παράγει. Τότε, πως είναι δυνατό, να ποινικοποιείται η μετάδοση της συγκεκριμένης ασθένειας, ενώ καθόλου και ποτέ δεν ποινικοποιήθηκαν παραδείγματος χάριν, η μετάδοση της ηπατίτιδας Β, ή της C, του εχινοκόκκου, ή έστω των κλασικών αφροδισίων νοσημάτων, του ιού HPV, αλλά και της φυματίωσης, που επανεμφανίστηκε στη χώρα μας, μετά από 30ετία και πλέον;

Από την άλλη, όταν οι κυβερνητικοί άρχοντες, ασκούν επιλεκτική αυστηρότητα, όπως συνέβη με την αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, όταν καλούσαν δυναμικά, από τα κόμματα τους πολίτες να δώσουν το παρών, αγνοώντας πλήρως τα μέτρα εναντίον της πανδημίας, ο απλός πολίτης συγχέεται.

Όταν πάλι, τα Μέσα Μαζικής αποχαύνωσης και τα παπαγαλάκια τους, βγάζουν και γλώσσα με ύφος Μαρίας Κιουρί και εκατό καρδιναλίων, σε όποιον πάει κόντρα, θυμόμαστε ότι πολλά από αυτά πρόσφατα, “λίγδωσαν το αντεράκι τους”, με τα εκατομμύρια των επιδοτήσεων, που έλαβαν τα αφεντικά τους για το ευγενές τους έργο και φρίττουμε. Σε αντίθεση με τους μαχητές της υγείας, που εργάζονται με αμοιβές πείνας και σιωπούν, ή δέχονται επιθέσεις, οι παπαγάλοι, παρουσιάζουν, εκτός από γνώση αυθεντίας, επί παντός επιστητού, επιστήμη αλάνθαστη,  που απέκτησαν γκουγκλάροντας ή διαβάζοντας στα νιάτα τους ΝΤΟΜΙΝΟ και ΡΟΜΑΝΤΖΟ, όταν άλλοι σπούδαζαν χύνοντας ιδρώτα και αίμα, θρασύτατη επιλεκτική κωφαλαλία και τύφλωση.

Η επιλεκτική αυτή αυστηρότητα αναρμόδιων και ίσως και μερικών ηλίθιων, δύο τινά σημαίνει. Είτε ότι το σύστημα κατέχει διαφορετική πληροφόρηση περί του ιού, ή έτοιμο εμβόλιο, σύμφωνα με τα οποία, δεν διατρέχει κίνδυνο, αλλά “φροντίζει” για τον απλό λαό επιφανειακά, είτε ότι το σύστημα ενδιαφέρεται τυφλά, για την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων πιέζοντας τη δικαιοσύνη ακόμα κι απειλώντας έμμεσα με ταραχές, αγνοώντας το κοινό συμφέρον, που ταυτόχρονα διακηρύττει εμφανίζοντας αυστηρότητα, πχ, προς στον εστιάτορα, που κλείνει το κατάστημα του κι οδηγείται σε πτώχευση.

Κανένας δεν θέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο, με πρόθεση, κανείς δεν επιθυμεί να διασπείρει νόσο. Οι εποχές, που πετούσαν πτώματα αποθανόντων από πανώλη στα πηγάδια, υποθετικά έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η ιστορία όμως, με την αστυνόμευση της κάθε ασθένειας, εγκυμονεί κινδύνους. Η Δημοκρατία, δέχεται επίθεση εδώ και πολλά χρόνια, όταν πρωτεύον ζήτημα, ουδέποτε υπήρξε η εξυγίανση των δημοσιονομικών της χώρας, αλλά, η συγκάλυψη των ενόχων, που άφησαν τη χώρα άσφαιρη στο χάος.

Αυτή τη στιγμή, διαπραγματευόμαστε εθνικά κεφάλαια, κρυμμένοι στα σπίτια μας, ενώ η χώρα εποικίζεται αλλάζοντας θρησκευτική κι εθνική συνείδηση. Η Ευρώπη καίγεται από τρομοκρατικές ενέργειες ισλαμιστών, θερίζοντας τα δόντια δράκοντα, που έσπειραν οι ηγέτες της.

Πρωτεύον ζήτημα, δεν είναι πλέον η υπογεννητικότητα, στη δική μας χώρα, αλλά η καταστολή κάθε μέτρου ύπαρξης του κοινωνικού κυττάρου της Ελληνορθόδοξης οικογένειας, που λαθροβιώνει με δυσκολία. .Οι γάμοι πρακτικά καταργήθηκαν ενώ, οι εκτρώσεις, δεν αποκαλούνται ανθρωποκτονίες, αλλά η κακοποίηση ζώων, που ανέκαθεν ήταν έργο λίγων περιθωριακών ψυχοπαθών, κακοποιών διαταραγμένων ατόμων, τιμωρείται αυστηρότερα, παρά τα ανυπολόγιστα αποτελέσματα της πράξης αυτής τόσο στην σωματική, όσο και στην ψυχική υγεία της γυναίκας, που κακοποιείται βάναυσα, διότι της στερούν έμμεσα την φύση κι ενδεχομένως την αρτιμέλεια της.

Κάποτε, υπήρχε το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων. Σήμερα, εγκαθίσταται ένα αλλοπρόσαλλο σύστημα πιστοποίησης υγειονομικού ελέγχου, για το οποίο πολλοί επιστήμονες, έχομε σοβαρές αμφιβολίες και απορίες, που δεν παίρνουν απάντηση, τουλάχιστον στην Ελλάδα.

(Σημείωση- επίλογος: Το άρθρο, γράφτηκε σε απλή γλώσσα, προκειμένου να γίνει κατανοητό από τον απλό κόσμο και όχι λόγω ανεπαρκείας της γράφουσας, να απευθυνθεί στο κοινό της εφημερίδας, με γλώσσα κι επιχειρήματα ανάλογα της επιστημονικής της κατάρτισης. Με σκοπό, τον προβληματισμό και την αποτροπή κάθε συμμετοχής του κοινού, σε πολυπληθείς συγκεντρώσεις, ακόμα κι όταν το πολιτικό σύστημα κάνει τα στραβά μάτια και κινούμενο αντιφατικά, προτρέπει επιλεκτικά στο αντίθετο. Και βέβαια πρέπει να τηρούμε όλοι τα μέτρα. Πράγματι κατά τη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, υπήρξε μετάδοση του ιού, που θα μπορούσε να είχε αποτραπεί. Ντροπή. Το άρθρο καταδικάζει τον Φαρισαϊσμό και προτρέπει σε επαγρύπνηση, διαφωτισμό και προστασία. Επίσης, θυμηθείτε ότι από αυτήν τη στήλη δώσαμε πρώτοι, πατρόν για πάνινες μάσκες, που έσωσαν ζωές, όταν δεν υπήρχε τίποτα άλλο, χάρη στη βοήθεια και τις οδηγίες του Καθηγητή Δρος Γεωργίου Ζουγανέλη. Ρωτάμε, προφυλασσόμεθα, αλλά δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε όσους αγαπούν δικαιοσύνη και μέτρα, a la carte, διότι είναι γεγονός, ότι, τα τελευταία δέκα χρόνια μας πάνε από το κακό στο χειρότερο).

Μαρία Μπουκουβάλα

Ιατρός

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *