Ελεύθερη Άποψη..

ΘΑΝΑΤΩ ΘΑΝΑΤΟΝ ΠΑΤΗΣΑΣ….

ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΜΑΡΙΑΣε μόλις τρεις ημέρες, θα εορτάσομε την Ανάσταση του Κυρίου μας, Ιησού Χριστού, Υιού Θεού και Σωτήρος.

Το κοσμοϊστορικό γεγονός της παρουσίας του Ιησού στη γη, μαρτυρούν εκτός από τα Ιερά Ευαγγέλια, πολλές ιστορικές πηγές της εποχής εκείνης, του πρώτου και δεύτερου μετά Χριστόν Αιώνος. Όπως, οι Σουητώνιος, Πλίνιος, Τάκιτος, αλλά και ο Ιουδαίος Φλάβιος Ιώσηπος, ο Σαμαρείτης Θαλλός, ο Σύρος Σεραπίων και άλλοι πολλοί. Είναι αδύνατον να αμφισβητηθεί η ιστορικότητα της παρουσίας του Ιησού Χριστού, των θαυμάτων, της Σταύρωσης και της Ανάστασής Του, διότι τα γεγονότα αυτά, είναι καταγεγραμμένα σε πλήθος τεκμηριωμένα ιστορικών κειμένων, εκτός των Ιερών Ευαγγελίων. Το γεγονός μάλιστα, της Ανάστασης του Θεανθρώπου, επισφραγίζει διαχρονικά τη διαρκή Θεία Παρουσία Του, στο ποίμνιο του, από τη στιγμή της Γέννησης, έως και σήμερα.

Η Εκκλησία του Χριστού, θριάμβευσε ανηλεών διωγμών ανά τους αιώνες. Πλήθος ομολογητών, έλαβαν τον στέφανο του μαρτυρίου, από τα έτη της διάδοσης του Ευαγγελίου, έως τις δυσχερείς ημέρες μας, όπου ο διωγμός των χριστιανών, εντείνεται και κλιμακώνεται πάλι, σε όλες τις χώρες, με πληθώρα υλικών αλλά και πνευματικών μεθόδων εξόντωσης.

Στην πατρίδα μας, προωθείται ξεδιάντροπα, η έννοια του «ουδετερόθρησκου» Κράτους. Καταργείται βαθμηδόν, ο θρησκευτικός όρκος, ευτελίζεται το άλλοτε ηθοπλαστικό μάθημα των θρησκευτικών, που σήμερα καλείται να υποβιβάσει την πίστη του Χριστού, στα πλαίσια αντικειμένου της «θρησκειολογίας». Ο Τίμιος Σταυρός αφαιρείται συστηματικά από κάθε Κρατική έκφραση, με το εργαλείο της δήθεν ανεξιθρησκείας. Σταυροί και εικόνες, υποστέλλονται απρόσκοπτα, από δημόσια κτήρια και εκδηλώσεις, με πρόσχημα την δήθεν πρόκληση του θρησκευτικού αισθήματος, αλλόθρησκων, που συρρέουν στη χώρα μας, με αφύσικη εμμονή κι επιμονή… Θα ήταν περισσότερο φυσικό σύμφωνα με την κοινή λογική, οι απροσκάλεστοι, να προτιμούσαν χώρες, όπου η λατρεία και πίστη τους, είναι περισσότερο διαδεδομένη. Αντίθετα όμως, η πλειονότητα των χριστιανών, από τις χώρες προέλευσης των «παράτυπων μεταναστών», παραμένουν στις πατρίδες τους, ζωντανοί, ή πεθαμένοι, δεδομένου, ότι συνήθως διώκονται ακόμα και σφαγιάζονται ανηλεώς. Θα ήταν λοιπόν πολύ λογικότερο λοιπόν, να προσφεύγουν εκείνοι, στην Ορθόδοξη χώρα μας… Όμως τούτο δεν συμβαίνει.

Δυστυχώς εδώ και λίγα χρόνια, οι άλλοτε επίσημα Χριστιανικές χώρες της νυν ανεξίθρησκης Δύσης, αφού βομβάρδισαν Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, δέχονται κύματα ανέλεγκτων ως προς το ιστορικό τα έργα και τις ημέρες τους, “προσφύγων”, παριστάνοντας ταυτόχρονα τον Πόντιο Πιλάτο, μπρος στις σφαγές των νέων χριστιανών μαρτύρων της Συρίας, του Ιράκ, της Μέσης Ανατολής γενικότερα αλλά και της Βορείου Αφρικής.

Εωσφορικοί μηχανισμοί, θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν όσα φαύλα διαδραματίζονται κατά τις ημέρες μας, που θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ως προάγγελοι εσχατολογίας.

Σήμερα στη χώρα μας, την Ευρώπη και αλλού, προάγεται η ανηθικότητα, τη διάλυση, αποσάθρωση ηθικών προτύπων και εκδορά κάθε ίχνους ντροπής έναντι κοινωνικών φραγμών και αρχών, που κράτησαν ζωντανή την εθνική μας συνείδηση. Τελικός αποδέκτης, η «καθολικότητα», ο «διεθνισμός», η «κατάργηση των συνόρων», η «νέα τάξη» η «πολυπολιτισμική κουλτούρα», που ουσιαστικά αφαιρεί από το άτομο τη δυνατότητα της επιλογής, να επιβιώσει ειρηνικά σε μια κοινωνία όπου οι αρχές του γίνονται ευρύτερα αποδεκτές και ως ιδέα αλλά και ως πράξη. Αντίθετα, η «ποικιλομορφία» κώδικα συμπεριφοράς, που απορρέει από διαφορετικό θρήσκευμα, στον ίδιο χώρο, αναπόφευκτα δημιουργεί έριδες, βία και τρομοκρατία της φανατικότερης ομάδας, έναντι της περισσότερο ειρηνοποιού, που στην περίπτωσή μας είναι η χριστιανική.

Οι διωγμοί Χριστιανών αδελφών μας, λαμβάνουν έως και χαρακτήρα ανθρωποθυσιών, που δεν έχουν τέλος. Μοναχές από τη φλεγόμενη Μέση Ανατολή, καταγγέλλουν ότι αίμα χριστιανών πωλείται ως εισιτήριο για τον παράδεισο σε μουσουλμανικές χώρες. Συνωμοσιολογική προπαγάνδα; όχι βέβαια… Η ιστορία έγραψε παρόμοια αγοραπωλησία μετά τη σφαγή της Χίου, όταν στην Πόλη, πωλούντο χριστιανοί ως σφάγια προκειμένου, με το υγρό της ζωής των, “ευσεβείς Οθωμανοί” να κερδίσουν τον παράδεισο!

Αλλά ο Χριστός Ανέστη! Πέρα από κάθε βαρβαρότητα, Ανέστη!

Και παραμένει ισχυρότερος Κύριος Γης και Ουρανού. Με τη σκέψη μας λοιπόν, πρώτα στον Σωτήρα και το Γεγονός της Αναστάσεως, ας προσευχηθούμε για τους αδελφούς μας, σε όλον τον κόσμο, που χειμάζονται και δοκιμάζονται. Ας ελπίσουμε ότι θα φωτίζει τη σκέψη μας, ώστε με κρίση, λογική και ορθές επιλογές, να αποτρέψουμε οριστικά και αποφασιστικά, το κύμα βίας, νοθείας, ψεύδους, τρόμου και σατανισμού, που τείνει να γίνει παγκόσμια επιλογή και κατάρα. Καλή Ανάσταση.

Μαρία Μπουκουβάλα

Ιατρός

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *