Ελεύθερη άποψη

 

ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΜΑΡΙΑΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ…

Το Άγιο Φως, στην Ελλάδα και παντού, πρέπει να μεταφέρεται με τιμές Αρχηγού Κράτους.

Διότι, σε αντίθεση με το μαύρο φως το αμαρτωλόν, που είναι της μόδας, είναι ο μοναδικός Αρχηγός, που ΠΟΤΕ δεν έβλαψε ούτε έναν Έλληνα πολίτη, ούτε το Ελληνικό Κράτος!

Αντίθετα εμπνέει, ζωογονεί, αλλά και κατακαίει, κάθε εχθρό της Ελλάδας, ενδυναμώνοντας τους πιστούς Έλληνες πολίτες- στρατιωτικούς-δημιουργούς-παραγωγούς-επιστήμονες.

Για τούτο, οι εχθροί του λαού μας, που είναι «σκοτεινοί» τύποι, φοβούνται το Φως, που είναι συνυφασμένο με την ύπαρξη της χώρας μας. Και το πολεμούν. Κρυφά και φανερά.

Αλλά τι να περιμένει κανείς από ανθρώπους, που αγαπούν εργασίες, που γίνονται σε υπόγεια, αφού λόγω φωτοευαισθησίας, υποφέρουν από φωτοεξανθήματα;

Υπήρξαν λοιπόν, παραλειπόμενα κατά την φετινή υποδοχή του Αγίου Φωτός, για τα οποία, απλά, ΔΕΝ υπάρχει δικαιολογία. Ας πούμε, ότι πρόκειται για προεόρτια υποβιβασμού του γεγονότος, προκειμένου του χρόνου, το Φως να ταξιδέψει τουριστική…

Κάποιοι μάλιστα επικαλέστηκαν τα έξοδα της μεταφοράς! Οικονόμοι…

Αυτοί καλά θα κάνουν να διαβάσουν τα 11 σημεία της Ένωσης Κεντρώων του εντιμότατου Βασίλη Λεβέντη, που τολμά να σπρώξει το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο και να ζητά, μείωση των βουλευτικών θέσεων, προνομίων, αποζημιώσεων, συντάξεων και λοιπών θεσμικών μέτρων του τύπου «Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει»… Αφού ωφεληθούν (αν ανοίξουν οι ουρανοί και βρέξει λίγο φιλότιμο, από την ανάγνωση αυτή), καλά θα είναι να προμηθευτούν πλέον και καθρέπτη, τύπου «Κακιάς Βασίλισσας»… Διότι μονάχα ένας τέτοιος καθρέπτης, μπορεί να ανεχθεί το μέγεθος της υποκρισίας τους.

-«Καλά τα λες Κακιά Βασίλισσα. Ο λαός, που του τα πήρες όλα, δημόσια και ιδιωτική περιουσία, σύνταξη, καταθέσεις, ομόλογα, οικονομίες, παιδιά στα ξένα άνεργα και ανύπαντρα, την πατρογονική γη κάτω από τα πόδια του και τώρα, θέλεις να σβήσεις το Φως και τη θρησκεία του, σε αγαπά περισσότερο από όλους!»…

Αυτός είναι ο καθρέπτης της Βουλής… Εκεί θα τον βρείτε και είναι ομιλητικότατος και μέγας ψεύτης.

Αν πλησίαζαν λοιπόν, ποτέ σε Ορθόδοξη Εκκλησία, μία από αυτές, που τόσο πολεμούν, ίσως ήταν σε θέση να αντιληφθούν, το μέγεθος της προσφοράς των κατά τόπους ενοριών, στη χειμαζόμενη Ελληνική κοινωνία…

Εφέτος λοιπόν το Άγιο Φως προσγειώθηκε μακριά από το πλήθος, που ανέμενε στον εθνικό αερολιμένα. Σύμφωνα μάλιστα με κύκλους της Εκκλησίας, όπως και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικόλαο, η διαδικασία μεταφοράς του Φωτός εφέτος, -τουλάχιστον- δεν υπήρξε η πρέπουσα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Σεβασμιότατος ενημερώθηκε, αφού επιβιβάσθηκε στο αεροπλάνο, λίγο πριν ξεκινήσει η αντιπροσωπεία για τους Αγίους Τόπους, ότι κατά την επιστροφή, δεν θα γινόταν προσγείωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Χωρίς άλλη επιλογή, δεδομένου, ότι δεν υπήρξε ουδεμία προειδοποίηση προς την ηγεσία της Εκκλησίας μας, ο Σεβασμιότατος κατέβηκε από το αεροπλάνο, διαισθανόμενος εμπαιγμό. Πλήθος πιστών, που είχαν συρρεύσει στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, έφυγαν άπραγοι. Η αρχή έγινε… Ενοχλούσε η μεταφορά του Φωτός με τιμές αρχηγού Κράτους και βαθμηδόν προωθούνται αλλαγές.

Ίσως η «δυσπραγία» ως προς την μεταφορά ζώντος συμβόλου της θρησκείας μας, να αποτελεί απόρροια ερωτήσεων, που εξέφραζαν δυσφορία, σχετικά με τη διαδικασία υποδοχής του Αγίου Φωτός, με τιμές αρχηγού κράτους, που χαρακτηρίστηκε δαπανηρή, από πλευράς βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Δυσαρέσκεια είχε εκδηλωθεί και κατά την μεταφορά των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας . (Αγία, σου λέει από που κι ως που, να λαμβάνει τιμές Αρχηγού. Από πότε μας κυβερνούν Άγιοι… Αυτό μας έλειπε να μας χαλούν την πιάτσα οι Άγιοι. Σκέψου να έμπαινε έστω κι ένας Άγιος στη Βουλή και να έλεγε αλήθειες. Όλες τις αλήθειες, δεδομένου ότι οι Άγιοι, ποτέ δεν ψεύδονται. Να άνοιγε το φάκελο της Κύπρου ας πούμε. Ή του Χρηματιστηρίου. Ή των Ομολόγων. Φρίκη… Να γιατί δεν συμφέρουν οι Άγιοι και το Φως… Άσε το θρησκευτικό Όρκο… Κάνε πολιτικό καλού κακού, γιατί ο Θεός αν θυμώσει δεν αστειεύεται και δεν παίρνει από ασυλίες κι εξεταστικές…).

Δυστυχώς, ακόμα και άτομα, υποτίθεται πολύ κοντά στην Εκκλησία, έχουν εκφραστεί απαξιωτικά, σχετικά με το θαύμα της εμφάνισης του Φωτός του Ζωοδότου Σωτήρος Χριστού. Ούτε η κατασχισμένη κολώνα, έξω από τον Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, ούτε οι χιλιάδες μαρτυρίες αρκούν, προκειμένου να ικανοποιηθούν  προοδευτικοί, που επιθυμούν να πάνε τη χώρα πεντακόσια χρόνια πίσω, χτίζοντας τεμένη και εισάγοντας «πρόσφυγες ψηφοφόρους» ώστε η Ελλάδα, να μοιάζει επιτέλους με εκείνη των χρόνων της Τουρκοκρατίας!

Και ενώ προκειμένου να δοθεί δικαίωμα συμμετοχής στις εθνικές εκλογές στην ομογένεια του εξωτερικού, η ακριβοί στη ζάχαρη και φθηνοί στο αλάτι της ζωής, των Ελλήνων, πολιτικοί μας, θεσμοθέτησαν ότι απαιτείται θετική ψήφος από τα 2/3 του Κοινοβουλίου, για την Μακεδονία μας και την αμφιλεγόμενη (και σύντομα εύχομαι απορριπτέα), Συμφωνία των Πρεσπών απαιτήθηκαν μόλις 150 συν ένας, ως πολίτες, βιώνουμε τον απόλυτο εμπαιγμό της λογικής, με ταυτόχρονη προσβολή των θείων, ηθών, παραδόσεων και υποβάθμιση ολόκληρης της πατρίδας μας.

Όποιοι επιθυμούν να δημιουργήσουν θόρυβο γύρω από το όνομα τους, αλλά και όσα μέσα ενημέρωσης προτίθενται να αυξήσουν την κυκλοφορία και τα έσοδα τους, καλό θα είναι να στραφούν σε παραγωγικότερες διαδικασίες, από εκείνη της αποξήλωσης του Ελληνισμού και των ερεισμάτων του. Αργία μήτηρ πάσης κακίας. Είναι τουλάχιστον υποτίμηση της νοημοσύνης μας, να προσπαθεί κάθε οκνηρός, μικρονοΐκός, θρασύς και αγενής, να επιβιώσει πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά, προσβάλλοντας, εκχυδαΐζοντας, η γελοιοποιώντας τη θρησκεία, τα ιερά και όσια των άλλων.

Χάρη στην άσκηση των καθηκόντων μας, οι περισσότεροι λειτουργοί του Ιπποκράτους, έχουμε βιώσει πάρα πολλές φορές, την απόλυτη μεταμέλεια πολλών σκληροπυρηνικών, που είχαν γράψει μακροσκελή και δοξασμένα βιογραφικά, σπιλώνοντας την Εκκλησία του Χριστού. Πότε μεταμελήθηκαν; Μπρος στις πύλες του θανάτου, που είναι κοινός αποδέκτης για όλους.

Κατά τις έσχατες αυτές στιγμές, φωτίζεται ο νους και κάθε πλανεμένος αντιλαμβάνεται, ότι είναι τουλάχιστον ανόητο, να κρίνεται και να αμφισβητείται  Εκείνος, που φωτίζει τον ήλιο και τα ουράνια σώματα, Δημιουργός του Σύμπαντος, για το -ασήμαντο μπρος στη Θεία Δύναμη Του- θαύμα του Αγίου Φωτός, που απλά υπενθυμίζει την παρουσία Του, σε όσους το έχουν ανάγκη. Προσοχή λοιπόν, διότι η Δύναμη Του είναι πολύ μεγαλύτερη.

Υπάρχει άραγε, γεγονός περισσότερο γελοίο, από έναν άθεο, που ψέγει το Θεό για το άναμμα μιας λαμπάδας στον Πανάγιο Τάφο; Ποιόν; Εκείνον, που άναψε τον Ήλιο, κρίνεις εσύ, που αργά η γρήγορα, θα γίνεις πάλι χους εις χουν και μεζές για βρωμερά σκουλήκια…

ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΤΟ ΑΡΝΙ…

αρνίΔημοσιεύτηκε, στο διαδίκτυο μια ρεαλιστικότατη φωτογραφία, με έναν ταλαιπωρημένο χωρικό, να κρατά ένα αρνί στην αγκαλιά του.

Επρόκειτο για το «αρνί του φτωχού»… Η φωτογραφία- ντοκουμέντο, μαρτυρούσε την τραγική κακομεταχείριση των φτωχών χωρικών, που πωλούσαν στην τοπική αγορά (στα Γιάννενα) την μικρή παραγωγή τους, προκειμένου, να επιβιώσουν με τις οικογένειες τους, τις άγιες ημέρες του Πάσχα.

Οι ευκατάστατοι αστοί, αγοραστές της περιοχής, περίμεναν να περάσει η ώρα, μέχρις ότου οι χωρικοί και κτηνοτρόφοι κατάκοποι, αναγκαστούν να πωλήσουν όσο-όσο, κοψοχρονιά, την πραμάτεια τους, προκειμένου να φθάσουν στις αγροικίες τους πριν βραδιάσει, αφού έπρεπε να περπατήσουν ως και πέντε ώρες μέχρι να φθάσουν στον προορισμό τους…

Στην ασπρόμαυρη φωτογραφία, που τραβήχτηκε το 1963, από τον Κ. Μπαλάφα, σκιαγραφείται ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του αγρότη, η πείνα κι η στέρηση. Η απελπισία, μπρος στην απονιά του αγοραστή. Όπως περιγράφει γλαφυρά, ο ίδιος ο καλλιτέχνης, πρόσεξε τη σκηνή, τη στιγμή, που παζάρευε ο πλούσιος σκληρά, το αρνί του φτωχού, για να το πάρει όσο το δυνατόν φθηνότερα… Του έδινε ένα κατοστάρικο και ζητούσε και ρέστα! Ο ταλαντούχος φωτογράφος, έχει αποθανατίσει την απόγνωση του ανθρωπάκου, σαν αποκρίνεται ότι δεν έχει να δώσει ρέστα, το τάλιρο, που ζητούσε ο πλούσιος από το φτωχό το Λάζαρο… Ο φωτογράφος, θεωρεί ότι πρόκειται για την καλύτερη φωτογραφία του… Και πράγματι, είναι μοναδική…

Η ιστορία αυτή, μου θυμίζει, μια άλλη, που άκουσα από έναν ηλικιωμένο σήμερα αγρότη από τη Μακεδονία. Ο άνθρωπος αυτός, μου κατέθεσε, με πόνο ψυχής, ότι ήλθε στην Αθήνα το 1963, σε ηλικία 15 ετών, διότι, η οικογένεια του αδυνατούσε να τα βγάλει πέρα. Πεινούσαν. Βαμβακοκαλλιεργητές, υπέφεραν διότι, οι αγοραστές, γνωστοί μεσάζοντες, περίμεναν να αρχίσουν να σαπίζουν τα βαμβάκια, προκειμένου να αγοράσουν στο ένα δέκατο της τιμής, με αποτέλεσμα, στην κυριολεξία να πεινούν. Επέστρεψε, σύμφωνα με την αφήγηση του στο χωριό του, επί χούντας. Μάλιστα! Διότι η χούντα, επέβαλε νόμο, θεσπίζοντας ανώτατη και κατώτατη τιμή στα αγροτικά προϊόντα και στο βαμβάκι. Κι έφαγαν επιτέλους γλυκό ψωμί, οι άνθρωποι κι επέστρεψαν τα παιδιά τους, από την εξορία της αφιλόξενη πόλης, στον τόπο τους.

Ανώτατη και κατώτατη τιμή, σήμερα, δεν υπάρχουν. Σήμερα προωθείται ο διεθνισμός, ο άκρατος φιλελευθερισμός, που δεν είναι τίποτα άλλο από τους δράκους, που τρώνε το αρνί, το σπίτι, το παιδί και την καρδιά του φτωχού. Και είναι κρίμα κι απάτη, να βαπτίζονται σήμερα δημοκρατίες, οι χειρότερες χούντες, που υπάρχουν στον πλανήτη κι αντί για αρνιά, τις μέρες μας, φτωχοί να κρατούν αγκαλιά το λύκο, που λέγεται ψευδο-δημοκράτης άρχοντας, που  ζητά συνεχώς, πρώτα ψήφο και κατόπιν ότι έχουν και δεν έχουν συν τα ρέστα για χαριστική βολή…

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *