Ελεύθερη Άποψη

 

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΜΑΡΙΑΩς σύνδρομο της Στοκχόλμης» ονομάσθηκε η μεταστροφή της ψυχολογίας ατόμων, που αιχμαλωτίζονται από τους απαγωγείς τους και αντί αισθημάτων φόβου, αντιπάθειας και οργής έναντι των κακοποιών αυτών, καταλήγουν να τους συμπαθήσουν και να πάρουν το μέρος τους. Ενστερνίζονται ουσιαστικά, την ιδεολογία των βιαστών τους. Θύματα, που ταυτίζονται με τους θύτες τους κι εκφράζουν θετικά συναισθήματα για αυτούς, σε πλήρη αντίθεση με το κοινώς λογικά αποδεκτό. Η ψυχοφθόρος αυτή κατάσταση, περιγράφηκε από τους ειδικούς μετά την αιχμαλωσία τεσσάρων υπαλλήλων της Τράπεζας Kreditbanken της Στοκχόλμης, από ληστές. Τα θύματα της απαγωγής, έναντι της δικαιοσύνης, πήραν το μέρος των παρανόμων ενόπλων για τους οποίους εξέφρασαν αισθήματα αλληλεγγύης!

Η εικόνα των δημοσκοπήσεων, όπου εμφανίζονται να υπερισχύουν, οι μηχανισμοί, των Κυβερνητικών κομμάτων, που εδώ και πενήντα χρόνια όχι μόνο μονοπώλησαν την εξουσία, αλλά ουσιαστικά κατέστρεψαν την Ελλάδα, θυμίζει σύνδρομο της Στοκχόλμης!

Ανεξήγητα παράδοξη μάλιστα, η εμμονή και προσκόλληση των ψηφοφόρων προς κόμματα, που όχι μόνο προκάλεσαν αλλά και διαιώνισαν μια κρίση, που έπρεπε να είχε λήξει μετά την εφαρμογή του πρώτου Μνημονίου, όπως συνέβη με τις υπόλοιπες χώρες.

Τα κόμματα εξουσίας, κατασπάραξαν τον ιδιωτικό τομέα, ελαχιστοποίησαν το εισόδημα των ιδιωτικών υπαλλήλων, των εργατών και των εύκολων θυμάτων, όπως είναι οι συνταξιούχοι. Υποκριτικά, ασχολούνται με τα άτομα με ειδικές ανάγκες, λίγο πριν τις Εκλογές, ενώ κατόπιν λησμονούν όσα έταζαν, ταλαιπωρώντας με αναλγησία και σκληρότητα την ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα. Όσο για τους λοιπούς πολίτες, τους καθιστούν κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά ανάπηρους, εγκαθιστώντας ένα σύστημα εξουσιών, όπου ουσιαστικά, νέμονται τη χώρα οι ίδιοι, οι απόγονοι και οι στενοί ολιγάρχες φίλοι τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη συνδρομή της εγγαστρίμυθης αντιπολίτευσης, χωρίς να αντιμετωπίσει ουσιαστική αντίδραση, ανέστρεψε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2015 και συνέχισε την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές, επαληθεύοντας όσους θεωρούν ότι είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος με τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Αποκορύφωμα του αποπροσανατολισμού, που προέκυψε από την εξόφθαλμη αντίθεση, όσων υποσχέθηκαν κι όσων έπραξαν στον ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε η προσπάθεια να παρέμβουν σε εθνικά θέματα, ασκώντας εξωτερική πολιτική στο Σκοπιανό ζήτημα. Αυτό, υπήρξε πολιτικό Βατερλό του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγοι γνωρίζουν ακριβώς τις ολέθριες συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, ως καθαρά Ευρωπαϊκό κόμμα, μέλος του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού κόμματος, απαίτησε κι εξασφάλισε την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων πολιτικών της εταίρων και καλεί τον Ελληνικό λαό να αποφασίσει με Δημοψήφισμα, σχετικά με την ονομασία της. ΠΓΔΜ, μετά τις εθνικές εκλογές. Το EDP, (European Democratic Party) στηρίζει τις θέσεις της Ένωσης Κεντρώων.

Λίγοι γνωρίζουν επίσης, ότι η χώρα, έχει μισθώσει για 99 έτη, λιμάνια και λοιπούς δημόσιους οργανισμούς, στους δανειστές. Επενδύσεις, δεν πραγματοποιούνται, ενώ ουδείς, θα διακινδύνευε κεφάλαια στην Ελλάδα, με το ασταθές και φορομπηχτικό επενδυτικό περιβάλλον.

Μαύρο χρήμα, ξέπλυμα, ξεπούλημα, παραγωγική ανεπάρκεια επικρατούν, όσο η πρωτογενής παραγωγή διατηρείται ανύπαρκτη, η τελεί υπό διωγμό, μετά από πολιτικές αποφάσεις δεκαετιών.

Είναι και παραμένει απίστευτη λοιπόν, η εμμονή, των Ελλήνων ψηφοφόρων, να παλινδρομούν από τον ένα ανεπαρκή πόλο εξουσίας στον άλλο, όταν μοναδική διαφορά, μεταξύ των κέντρων εξουσίας, είναι το λογότυπο και τα προεκλογικά μεγάλα και ψεύτικα λόγια.

Τα κόμματα δεν είναι η Ακρόπολη, ούτε οφείλουμε πίστη και υπακοή, σε όσους ξήλωσαν πόντο-πόντο, την εθνική οικονομία. Δεν πρέπει να λησμονούμε, ότι χώρα δίχως εθνική οικονομία, δεν διαθέτει επαρκή άμυνα. Χώρα, δίχως έλεγχο σε μεγάλες Κρατικές επιχειρήσεις, ρεύμα, τηλεπικοινωνίες, λιμένες, επαρκή τροφική επάρκεια και πρωτογενή παραγωγή, καταλήγει να ξεπουλά ονόματα, ιστορία και εν τέλει εδάφη της.

Το αίσθημα εγκλωβισμού, που ενδεχομένως αισθάνονται μερικοί, από ανασφάλεια, ακόμα και  από «υποχρέωση», προς μεγάλους κομματικούς μηχανισμούς, πρέπει να εξαφανισθεί και να αντικατασταθεί, από εκείνο της επιβίωσης.

Έφεραν την πατρίδα, στο χείλος του γκρεμού. Δεν τους βγαίνει με τίποτα. Δεν θα σταματήσουν ποτέ, να «καίνε το λίπος μας». Πολιτική ευθιξία, μεταμέλεια, ηθική τους, ανύπαρκτη. Θα συνεχίσουν, έως ότου μας εξαφανίσουν.

-«Και τι να ψηφίσω;», ρωτούν μερικοί. Άλλοι πάλι, προτιμούν την εύκολη λύση κι αποφασίζουν, να απέχουν. Να μην ασκούν την εκλογική τους υποχρέωση. Γεγονός, που επαληθεύεται από τα υψηλά ποσοστά αποχής, στις Εκλογές. Τούτο έχει ως αποτέλεσμα, να μας κυβερνούν αιωνίως, ο λαός των κομματικών μηχανισμών- κοινώς κομματόσκυλα- παρέα με τα «ρουσφέτια», του εκάστοτε κόμματος, που παίρνει την εξουσία. Ένα 15-20%, στο οποίο προστίθενται ως «μπαλώματα» μικρότερα «κομματίδια», που τελικά, φθάνουν σε σημείο, να αλλοτριώνουν κάθε τι Ελληνικό. Ο Βασίλης Λεβέντης όμως, αρνήθηκε με σθένος, παρά τα 40 χρόνια, που αγωνίστηκε και μάτωσε για να μπει στη Βουλή, να προσθέσει τη δύναμη της Ένωσης Κεντρώων, στην προσβολή κατά της Μακεδονίας μας και το πλήρωσε με τον ανηλεή πόλεμο, που δέχεται από το σύστημα, που θέλει τα σύνορα της Ελλάδας στον  Όλυμπο.

Προφανώς, στην Ένωση Κεντρώων, είμαστε ανθεκτικοί στο Σύνδρομο της Στοκχόλμης και δεν προσκυνούμε τους θύτες μας. Εσείς;

Μαρία Μπουκουβάλα

Ιατρός

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *