Ελεύθερη άποψη

 

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΕΚΛΟΓΩΝ- ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ

ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΜΑΡΙΑΕξειδικευμένα συνεργεία, επικοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι και ειδικοί ασχολούνται με τις εκλογικές διαδικασίες, επί ολόκληρα έτη!

Δύο παράγοντες επιδρούν στη διαμόρφωση της απόφασης, του δυστυχούς  Έλληνα ψηφοφόρου:

  • Το συμφέρον, που μεταφράζεται συνήθως σε οικονομικό αντάλλαγμα, διορισμούς, ρουσφέτια πάσης φύσεως και εκδουλεύσεις από «ισχυρούς παράγοντες». Απελπισμένος ο πολίτης, από τις συνθήκες, που διαμόρφωσε η ανικανότητα, διαφθορά, αδιαφορία η σχεδιασμός πολιτικών του παρελθόντος, ξεπουλά την ψήφο του, για να επιβιώσει. Επιθυμώντας να αισθανθεί ότι απέκτησε εισιτήριο «εισόδου» στην κοινωνία των ισχυρών ακόμα και ως απλός θεατής η κομπάρσος, η απλά γιατί δεν του δόθηκε άλλη επιλογή!
  • Η ομαδική προώθηση από σύσσωμο το σύστημα των Μέσων Ενημέρωσης, υποψηφίων, που ΘΕΛΕΙ το σύστημα.
  • Η ομαδική προώθηση από σύσσωμο το σύστημα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (όσοι αντισταθούν εξαφανίζονται), της ιδεολογίας, που υποτίθεται είναι του συρμού, αλλά ευνοεί ολιγαρχικά συμφέροντα. Παραδείγματος χάριν, χλευάζονται έμμεσα, ο εθνισμός, η επίσημη θρησκεία του Κράτους, η Ορθόδοξη οικογένεια, η πατρώα ηθική. Έμμεσα επίσης, με βάση τα πρότυπα, που προβάλλονται ενισχύεται το κομματικό δίπολο και το κοινό ενθαρρύνεται να σκέπτεται όπως αποφασίζει το κόμμα του, που πρέπει να είναι η άσπρο η μαύρο.

Κάθε υποψήφιος, που πρεσβεύει το παλαιό σύστημα αξιών, η έχει άποψη, χωρίς υπαγόρευση από τρίτους, έμμεσα, «κόβεται». Η κοινωνία των ολιγαρχών, έχει πάρει τις αποφάσεις της. Ακόμα και οι δημοσιογράφοι, που είναι «ανυπάκουοι», ενδεχομένως να χάσουν τη δουλειά τους, εφόσον δεν τηρούν την «πλύση εγκεφάλου», που πρέπει να υποστούμε για να βαπτίσουμε το αυγό καρπούζι, τον πατέρα μας γονέα άλφα και τη μητέρα μας γονέα βήτα και άλλα πολλά, που επιθυμεί το σύστημα αλλοίωσης της υγιούς κοινωνίας μας. Παγκοσμιοποίηση, πανθρησκεία, κατάργηση εθνικών συνόρων, αντιφασίστες, αντιρατσιστές. Έμποροι ξεριζωμένων ψυχών, που μεταφέρουν στην Ευρώπη εξαθλιωμένο φθηνό εργατικό δυναμικό, (δεν τους ενδιαφέρει αν πνίγονται, ζουν η πεθαίνουν, όπως άλλοτε μετέφεραν περήφανους ιθαγενείς της Αφρικανικής ηπείρου μέσα σε σάπια αμπάρια, πάνω στα κόπρανα τους για σκλάβους στην Αμερική) βαπτίζονται φιλάνθρωποι αντιρατσιστές κι όχι απάνθρωποι πολεμοκάπηλοι. Αν και είναι ηλίου φαεινότερο, ότι δημιουργούν συνθήκες συνύπαρξης πυριτιδαποθήκης κι αναμμένου δαυλού, με πρόθεση να κάψουν και τα δύο, όποιος αντισταθεί είναι ακροδεξιός η φασίστας. Και ο νοών νοήτω….

ΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ ΔΙΠΟΛΑ

Τα δίπολα ευνοούν την απόλυτη εξουσία επί των πολιτών. Είναι έμμεσος τρόπος Δικτατορίας με πρόσωπο Δημοκρατικό. Αποτελούν διαλυτικό μέσο της ευημερίας των λαών. Έχουν τόση σχέση με Δημοκρατία, όση ένα μπουκέτο ασπρόμαυρα τριαντάφυλλα με έναν ανθισμένο κήπο….

(ΚΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕ Ο ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ, ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΣΕ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΒΕΝΕΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΥΨΗ)

Τα δίπολα επέβαλαν στις κοινωνίες οι εχθροί της Δημοκρατίας. Όσοι επιθυμούσαν ανέκαθεν να ανατρέψουν ισχυρά, ηθικά, πολιτιστικά συστήματα εξουσιών, διασπείρουν διχόνοια μεταξύ των πολιτών. Ο πλουραλισμός στην πολιτική, δεν συμφέρει τους ισχυρούς της γης. Έτσι επιβάλουν, πληρώνοντας συνήθως με τα χρήματα μας, «δημιουργία» νοοτροπίας πόλωσης, με δύο ισχυρούς κομματικούς μηχανισμούς, που εναλλάσσονται φαινομενικά στην εξουσία, αλλά ουσιαστικά, δρουν πανομοιότυπα, έχουν κοινή προέλευση και κοινό συμφέρον. Τούτο αποδεικνύεται από τη συνεχή ροή στελεχών από τον ένα χώρο στον άλλο. Ιδεολογία είναι μια: Νομή της εξουσίας, προς ίδιον όφελος. Με τη λογική αυτή θάφτηκε π.χ., το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, σκάνδαλα εξοπλισμών, Ομολόγων και άλλα πολλά, με ανεξήγητη στους πολλούς ομερτά, αλλά σαφέστατη αν, κατανοήσει κανείς, ότι η ρίζα είναι κοινή και το δίπολο ελέγχεται. Το δίπολο δίδει την ψευδαίσθηση επιλογής στον πολίτη, που ουσιαστικά είναι παγιδευμένος και πειθαρχεί ευκολότερα. Τι διαφορά υπάρχει από τον Έναν Δικτάτορα, όταν έχεις Δύο Δικτατορίες εναλλάξ;

Ο Βασιλιάς τελικά είναι γυμνός;

Μάλιστα. Όσα βαπτίζουν «μέτρα», «επιδόματα», «βοηθήματα», «επενδύσεις», «αλλαγές» κλπ., μπουρδολογία, είναι ψέματα. Μας οδηγούν σε κοινωνία επιδομάτων και συσσιτίων. Η αλήθεια είναι ότι η χώρα, είναι καταχρεοκοπημένη, κατεστραμμένη, βυθιζόμενη. Ζούμε με δανεικά χωρίς παραγωγική δύναμη. Και οι δανειστές ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΜΑΣ. Αυτή είναι αλήθεια. Δεν ωφελούν τα ψέματα. Μας άφησαν όλους γυμνούς. Και τα ρούχα μας ακόμα, δεν μας ανήκουν: εξ αιτίας όσων κυβέρνησαν και έχουν το θράσος να ζητούν να ξανακυβερνήσουν… επειδή είναι μέσα στο…δίπολο, που οι ίδιοι δημιουργούν στις δημοσκοπήσεις με τις οποίες μας ελέγχουν. Απόλυτα.

SECRETS AND LIES

Κατά την προεκλογική περίοδο, διαπιστώνει κανείς τους πραγματικούς φίλους. Ανεξάρτητα, τι πρεσβεύει ο καθένας, αγαπητοί μου αναγνώστες, πρέπει να σεβόμεθα όσους έχουν το θάρρος να εκτίθενται και να προσπαθούν για το δημόσιο έργο.

Όσο για σας αγαπητοί συνυποψήφιοι, η αλήθεια είναι, ότι ποτέ δεν θα μάθετε, ποιοι σας ψήφισαν αληθινά. Διότι, τούτο είναι ένα τυχαίο γεγονός. Απαντήσεις όμως όπως οι κατωτέρω, δεν ανήκουν σε φίλους, η οπαδούς σας. Το λιγότερο.

  • «Έχω δώσει το λόγο μου αλλού…»
  • «Την ώρα, που μιλούσες στην τηλεόραση χάλασε το μίξερ μου και μου έκοψε η μαγιονέζα»…
  • «Μη στεναχωρηθείς αν χάσεις. Και να έχεις δίπλα το πιεσόμετρο για να μην ανησυχώ…»
  • «Μα που βρίσκεις τη δύναμη και ασχολείσαι….»
  • «Με τούτο το κόμμα κατέληξες;»
  • «Δεν ψηφίζω ποτέ…»
  • «Όλοι το ίδιο είναι…» (Στο λέει κατάμουτρα. Είσαι ένα με τη μάζα… Εννοεί, ότι είσαι ένα τίποτα.)

Αγαπητοί συνυποψήφιοι, αν ακούσετε ποτέ ένα η περισσότερα από τα ανωτέρω, γυρίστε την πλάτη σας και κάντε εξορκισμό. Σας μισούν γιατί έχετε αξία. Καλή επιτυχία σε όλους μας. Καλή επιτυχία ταλαίπωρη Ελλάδα…

Μαρία Μπουκουβάλα

Υποψήφια Ευρωβουλευτής

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *