Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ….Θετική η παρέμβαση του Υπουργείου στις Τράπεζες

ΕμπορικόςΟ Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς με αφορμή την εντατικοποίηση των προσπαθειών του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου το τραπεζικό σύστημα, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, να συμβάλει στην ελάφρυνση των πολιτών και επιχειρήσεων, δηλώνει την ικανοποίησή του.

Το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον  που διαμορφώνουν ο υψηλός πληθωρισμός και το ενεργειακό ζήτημα, απαιτούν πρωτοβουλίες και ενέργειες ανακούφισής τους, μέσω περισσότερων ρυθμίσεων δανείων, με την αξιοποίηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού, τη στήριξη των ενήμερων δανειοληπτών,  την αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων και τη μείωση των προμηθειών στις τραπεζικές εργασίες.

Εξαιρετικά κρίσιμο όμως παραμένει για το ελληνικό επιχειρείν το ζήτημα της χορήγησης ρευστότητας, σε μεγαλύτερο εύρος επιχειρήσεων, για τη συνέχιση της λειτουργίας τους και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Η βελτίωση της πρόσβασης τους στη χρηματοδότηση αποτελεί βασική προϋπόθεση για το στόχο αυτό.

Ιδιαίτερα σήμερα που πρέπει να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης μέσα σε ένα παγκοσμιοποιημένο ανταγωνιστικό περιβάλλον, μετά από δώδεκα και πλέον χρόνια κρίσης, καλούμε Πολιτεία και Τράπεζες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών, να δουν το μέλλον των επιχειρήσεων μέσα από το πρίσμα των δυνατοτήτων και του βιώσιμου πλάνου τους και όχι στείρα μέσα από τα απογοητευτικά νούμερα των τελευταίων ετών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *