Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά.Διαδικτυακή συνάντηση με τον Δήμαρχο Πειραιά

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣΣε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Μαΐου διαδικτυακή συνάντηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη.

Ο Πρόεδρος Θ. Καπράλος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά του Πειραιά, εξέφρασαν την αγωνία τους για την επόμενη μέρα και έθεσαν υπόψη του Δήμαρχου τα θέματα της πόλης, που είναι συνυφασμένα με την ανάπτυξη και λειτουργία της πειραϊκής επιχειρηματικής κοινότητας.

Ειδικότερα τέθηκαν προς συζήτηση:

Το θέμα του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης. Τονίστηκε η ανάγκη εκπόνησης μιας γενικότερης μελέτης, η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει καθιέρωση συστήματος ελεγχόμενης περιορισμένης στάθμευσης στις εμπορικές οδούς του κέντρου της πόλης.

Έγινε εκ νέου εκτενής αναφορά στη μεγάλη καθυστέρηση της έλευσης του Τραμ στον Πειραιά, λόγω του διατηρητέου κτηρίου επί της οδού Ομηρίδου Σκυλίτση, το οποίο βρίσκεται πάνω ακριβώς από τις γραμμές του Τραμ.

Ζητήθηκε να απεγκλωβιστούν και να αποδοθούν στην πόλη τα έτοιμα τμήματα των εργοταξίων του Μετρό στο εμπορικό κέντρο το οποίο, όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος, θα τεθεί σε λειτουργία του Ιούλιο του 2022.

Για το ζήτημα των Δικαστηρίων του Πειραιά, ο κ. Γ. Μώραλης ενημέρωσε ότι αναμένεται ο δημόσιος διαγωνισμός για την επιλογή του χώρου όπου θα ανεγερθεί το Δικαστικό Μέγαρο.

Έγινε αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις λόγω της παράνομης κατάληψης των χώρων φορτοεκφόρτωσης και η αναγκαιότητα αυστηρής αστυνόμευσής τους και συζητήθηκε το θέμα διαχείρισης των κοινόχρηστων χώρων και η σωστή χωροθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, ώστε να μην εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη δημιουργίας συνεδριακού κέντρου στην πόλη και της Ιπποδάμειας Αγοράς Τροφίμων στο πρώην αμαξοστάσιο του ΗΣΑΠ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *