Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά .Πιστεύουμε σε οριστική επαναλειτουργία Αγοράς

εμπορικός σήμα.docΗμερομηνία ορόσημο, μπορεί να αποτελέσει 5η Απριλίου, όπου επιτέλους η προστασία της δημόσιας υγείας θα αρχίσει να συμβαδίζει με την λειτουργία της οικονομίας. Οι σχεδόν δεκατρείς μήνες πανδημίας, δοκίμασαν τις αντοχές των δημοσίων οικονομικών, των επιχειρήσεων και των οικογενειών. Αποδείχτηκε πως αυτές δεν είναι ανεξάντλητες και ίσως να έχουν ήδη ξεπεραστεί. Αποτελεί πλέον μονόδρομο η λειτουργία της αγοράς με κανόνες, αλλά χωρίς πισωγυρίσματα.

Ο εμπορικός κόσμος όπως έχει αποδείξει, θα αποτελέσει θεματοφύλακα της δημόσιας υγείας και της λειτουργίας της αγοράς. Καλούμε την Πολιτεία να επιτηρήσει τους λίγους, συγκεκριμένους δρόμους και τις λίγες γνωστές μεγάλες αλυσίδες, ώστε να αποφευχθούν οι εικόνες του παρελθόντος, που στιγμάτισαν έναν τεράστιο κλάδο και αδίκησαν τις χιλιάδες επιχειρήσεις που  λειτουργούσαν υποδειγματικά.

Η πρόοδος του προγράμματος εμβολιασμού, τα τεστ αλλά και η παραδοχή της επιστημονικής κοινότητας πως η λειτουργία του λιανεμπορίου μπορεί να βοηθήσει στην εκτόνωση της κοινωνίας. Με τα νέα δεδομένα, ας επανασχεδιάσουμε τις πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί στο παρελθόν, λαμβάνοντας υπόψη τις ελάχιστες αντοχές της κοινωνίας και τις μηδαμινές της οικονομίας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *