Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά

εμπορικόςΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου, θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 2  Νοεμβρίου και θα λήξουν το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4177/2013.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την προσεχή Κυριακή 1η Νοεμβρίου, λόγω των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, παρά τα όσα ορίζονται στις διατάξεις των άρθρων 15 και 16 του ν. 4177/2013 (173 Ά), όλα τα εμπορικά καταστήματα της χώρας θα παραμείνουν κλειστά.

Με την ευκαιρία αναφέρουμε, ότι είμαστε αντίθετοι με το θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων καθώς αφενός έχει αποδειχθεί αποτυχημένος και αναποτελεσματικός αφού δεν συνεισφέρει στην  αναθέρμανση της αγοράς δεδομένης της ισχνής οικονομικής κατάστασης, αφετέρου δημιουργεί σύγχυση στους καταναλωτές  φθείροντας παράλληλα το θεσμό των τακτικών εκπτώσεων.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι: Κατά την διάρκεια των εκπτώσεων, επιβάλλεται η αναγραφή της παλιάς και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, ενώ συμπληρωματικά μόνο δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.  Οι καταστηματάρχες σε περίπτωση ελέγχου θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν  ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται  στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Φώτο εμπορικός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *