Εορτή Αγίου Λουκά του Ιατρού.Στην Ευαγγελίστρια Πειραιά

IMG_8567 Πέμπτη 10 και Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιά εορτάστηκε πανηγυρικά η γιορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας.

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου, παραμονή της γιορτής, το απόγευμα στις 7, τελέστηκε πανηγυρικός, αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία. Την Παρασκευή 11 Ιουνίου, ανήμερα της γιορτής, το πρωΐ τελέστηκε ιερά θεία λειτουργία και το απόγευμα στις 7 μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση.

Μεγάλος ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός και θαυματουργός, ο κόσμος του Πειραιά του έχει ιδιαίτερη λIMG_8572ατρεία και τα θαύματά του είναι πολλά.

Προσήλθαμε και μεις την παραμονή της γιορτής το απόγευμα, για να λάβουμε μέρος στις ιερές ακολουθίες και να πάρουμε την ευλογία του Αγίου, ανάβοντας ένα κεράκι και προσκυνώντας τα ιερά λείψανα και την εικόνα του.

Στις ιερές ακολουθίες χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ, πλαισιωμένος από πολλούς ιερείς και διακόνους της μητρόπολης.

Μεταξύ τωIMG_8582ν πιστών διακρίναμε, εκτός άλλων και, την Πρόεδρο του Πειραϊκού Φάρου κ. Μαρία Μιχαλακοπούλου, τον Μουσικό και Εκπαιδευτικό κ. Μιχάλη Μιχαλακόπουλο, τις κυρίες και τους κυρίους, Κατερίνα Καραπιπέρη, Ελένη Τσεμπερά, Μαρία Οικονόμου, Θανάση Γαλάτη, Παναγιώτη Πρεδάρη.

Ευχόμαστε ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός να είναι πάντα κοντά μας και να θεραπεύει τις ψυχικές και σωματικές μας αρρώστιες.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *