Εορτή Αγίου Λουκά του Ιατρού.Στον Ιερό Ναό του Αγίου Κων/νου Πειραιά

IMG_8584Την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021, εόρταζε ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός, αρχιεπίσκοπος Κριμαίας, παρεκκλήσι του οποίου υπάρχει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Πειραιά του Αγίου Κων/νου.

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου, παραμονή της γιορτής, το απόγευμα στις 7, τελέστηκε μέγας πανηγυριIMG_8589κός εσπερινός με αρτοκλασία, από τους ιερείς του ναού, π. Ιωάννη, π. Χρήστο, π. Φανούριο, π. Παντελεήμονα, συμμετέχοντος και του προϊστάμενου του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας Πειραιά, π. Δανιήλ Ψωΐνου.

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021, ανήμερα της γιορτής, το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, το απόγευμα 6 μεθεόρτιος εσπερινός, Παράκληση στον Άγιο, ακολούθησε ιερά λιτανεία και στις 9 το βράδυ ιερά αγρυπνία.

Γέμισε πιστούς ο Ναός, με όλα τα μέτρα για την πανδημία, που προσκύνησαν τα ιερά λείψανα του Αγίου και την τιμία εικόνα του.

Προσήλθαμε και μεις την παραμονή της γιορτής το απόγευμα, για να ανάψουμε το κεράκι μας και να προσκυνήσουμε τον θαυματουργό νέο άγιο της εκκλησίας μας, τα πάθη και τα βάσανα του οποίου να είναι παράδειγμα για όλους μας.

Μεταξύ των πιστών διακρίναμε, εκτός άλλων και, τις κυρίες και τους κυρίους, Βίκυ Τατσοπούλου, Θανάση Γαλάτη, Σοφία Μιχαηλίδου, Τάσο Ευαγγελόπουλο, Κοκκώνα Σακαροπούλου.

Κατά τον εορτασμό τέθηκαν σε προσκύνηση ιερά λείψανα του Αγίου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *