Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εορτή Αγίων Κων/νου και Ελένης στον Πειραιά

IMG_8139 Εκδηλώσεις με την επωνυμία «Κωνσταντίνεια 2021» διοργανώνει ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς από 16-30 Μαΐου με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης. Κάθε ημέρα το πρωί τελείται η Θεία Λειτουργία και στις 18:00 ο Εσπερινός και η Παράκληση. Παράλληλα έχει τεθεί σε προσκύνηση ιερό λείψανο του Αγίου Ραφαήλ και άλλων Νεομαρτύρων.

Παραμονή της εορτής των Αγίων Κων/νου και Ελένης, ώρα 7μμ, στον Ιερό Ναό τελέστηκε IMG_8154μέγας, αρχιερατικός, πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και το βράδυ αργά, παράκληση στους Αγίους.

Προσήλθαμε και μεις με πίστη για να προσκυνήσουμε και να πάρουμε την ευλογία των Αγίων. Πλήθος πιστών, με απόλυτη τάξη, άναψε ο κεράκι το και προσευχήθηκε στους θαυματουργούς Αγίους.

Στις ιερές ακολουθίες χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ, πλαισιωμένος από πολλούς ιερείς και διακόνους της Μητρόπολης.

Μεγάλος ο χIMG_8160ορός των ιεροψαλτών που συμμετείχε στην εορταστική πανήγυρη, με επικεφαλής τον πρωτοψάλτη κ. Δημήτριο Σακαλή και μέλη, μεταξύ άλλων τους καλλίφωνους ιεροψάλτες κ.κ. Ματθαίο Παντουβάκη, Κώστα Σταυρόπουλο.

Μεταξύ των πιστών διακρίναμε, εκτός άλλων και, τον Βουλευτή κ. Νίκο Μανωλάκο, τον Εκπαιδευτικό και Πρόεδρο της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής Πειραιά κ. Χρήστο Μακρή, τον Στρατηγό Γιώργο Ανδρουτσόπουλο, τις κυρίες και τους κυρίους, Βίκυ Τατσοπούλου, Χρυσούλα Νικολοπούλου, Κατερίνα Καραπιπέρη, Ντίνα Τρουπιώτη, Γιάννη Ηλία, Παναγιώτη Πρεδάρη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *