Ευθύνες Ιεραρχίας για 10.000 θανάτους

 

ΤΡΑΝΤΑΛΙΔΗΣΡασοφόροι «ιατροί» έδιναν αντιεμβολιαστικές συμβουλές στους πιστούς. Όλως ενδεικτικά: δύο ιερείς μόλις στην αρχή της χρονιάς πέθαναν από κορωνοϊό. Ο π. Βασίλειος από το Καλαμάκι Κορινθίας, 49 ετών, αφήνοντας 3 παιδιά, καθώς και ο μητροπολίτης Ακαρνανίας Κοσμάς και η αδελφή του. Άδικη η απώλεια και του ιερέα Βγενόπουλου, ηλικίας 44 ετών από την Ηλεία. Δυστυχώς η Ι. Σύνοδος ευρισκόμενη σε διαρκή μακαριότητα, νεκρωμένα αντανακλαστικά και παραλυσία δεν κινητοποιήθηκε προ 2ετίας, ώστε να εκδώσει κατεπείγουσες εγκυκλίους σε όλες τις μητροπόλεις, οπότε δεν θα είχαν πάρει οι αντιεμβολιαστές στο λαιμό τους τόσες χιλιάδες πιστών.

Οι πρόσφατες εκκλήσεις Αρχιεπισκόπου, Ζακύνθου, Φθιώτιδος, Καλαμάτας, Ναυπάκτου, Αλεξανδρουπόλεως κλπ δυστυχώς δεν απέτρεψαν χιλιάδες κηδείες, είτε διότι ήρθαν πολύ καθυστερημένα, είτε διότι δεν πειθάρχησαν στην Δ.Ι.Σ. μοναχοί και κληρικοί. Αντιδρούσαν και στο Πατριαρχείο και στην επίσημη Εκκλησία, διότι απλούστατα δεν υπήρχαν κυρώσεις / καθαιρέσεις. Εξάλλου, η Δικαιοσύνη παρέμεινε απαθής τουλάχιστον για έναν χρόνο, αφού άπλωσε ένα πέπλο ασυλίας, χωρίς να ασκεί διώξεις για θανατηφόρο έκθεση και διασπορά ψευδών ειδήσεων. Δεν υπήρξε δηλ. Εισαγγελική παρέμβαση για τα αντιεμβολιαστικά κηρύγματα. Τι άραγε έχουν να πουν στα χιλιάδες ορφανά οι δήθεν «ιατροί»;

Οι αμέτρητες κατακόμβες  με τους 22.197 θανάτους, θα πρέπει να κινητοποιήσει την Δ.Ι.Σ. σε επαναστατικές αλλαγές, για εκσυγχρονισμό και ανανέωση. Ας μιμηθούν το όριο της αποχώρησης των Αρεοπαγιτών στο 67ο έτος, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα. Διαπιστώθηκε κατά την πανδημία τι τεράστια σημασία έχει το να διαθέτει ο ηγέτης ανοιχτό μυαλό, δράση και αποφασιστικότητα Η παραλυσία των γηρασμένων κυρίως Ιεραρχών, είναι ασύμβατη με την καθοδήγηση του ποιμνίου.

Γεώργιος Τρανταλίδης- Δικηγόρος

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *