«Ευτυχία και Διαπροσωπικές Σχέσεις» στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά

IMG_5560Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά διοργανώνει, από την Τρίτη 17 Μαΐου, στις 18:30, στον χώρο της, ένα δωρεάν σεμιναριακό κύκλο ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης με τίτλο: «Ευτυχία και Διαπροσωπικές Σχέσεις».

Ο κύκλος αυτός, ο οποίος θα διεξαχθεί σε 5 συναντήσεις, τις Τρίτες, 17, 24 και 31 Μαΐου, 7 και 14 Ιουνίου, στις 18:30, περιλαμβάνει τις θεματικές ενότητες:

Tα 7 μυστικά των ευτυχισμένων ανθρώπων. Οι τεχνικές της αυτοσυμπόνιας και ευγνωμοσύνης. Γιατί ελέγχουμε τους άλλους και τα γεγονότα. Οι κανόνες της έξυπνης γενναιοδωρίας. Πώς να συγχωρήσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Τεχνικές διαχείρισης συναισθημάτων.

IMG_5564Η ανθρώπινη εμπιστοσύνη. Η προσκόλληση στις σχέσεις ή η αποφυγή τους. 12 κανόνες για ουσιαστική και αποτελεσματική επικοινωνία.

Εισηγήτρια είναι η κ. Μαρία Κουρούπη, ψυχοπαιδαγωγός, life/business coach και εκπαιδευόμενη ψυχοθεραπεύτρια. Κάθε σεμινάριο είναι βιωματικό και διαδραστικό με πρακτικές ασκήσεις, γι’ αυτό ενθαρρύνεται η ενεργή αλληλεπίδραση των μελών.

Οι ομιλίες διεξάγονται δια ζώσης για περιορισμένο αριθμό ατόμων και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν ζωντανά να τις παρακολουθήσουν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom.

Τηλέφωνα κρατήσεων: 210-4126751, 210-4126752

email: library@piraeus.gov.gr

Προσήλθαμε και μεις τη πρώτη Τρίτη των παραπάνω σεμιναρίων και πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε από την ποιότητά του.

Η κ. Κουρούπη είναι πάρα πολύ καλή με πολλές γνώσεις και μεγάλη μεταδοτικότητα. Μας κέρδισε όλους και όλες από την πρώτη στιγμή και αισθανθήκαμε το περιβάλλον πολύ φιλικό και οικείο. Όλοι γίναμε μια παρέα και οι ερωτήσεις απαντήθηκαν άμεσα και σωστά.

Εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι από τους περίπου σαράντα προσελθόντες, οι 38 ήταν γυναίκες και μόνο δύο άνδρες.

Να υποθέσουμε ότι οι άνδρες έχουν βρει τις άκρες τις ευτυχίας ή ότι δεν ενδιαφέρονται γι’ αυτήν και άρα δεν συμμετέχουν!

Ελπίζουμε τέτοιες ενέργειες, διαλέξεις, σεμινάρια να γίνονται συχνά γιατί προσφέρουν πολλά.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *