Η Παναγία είναι παρούσα στη ζωή μας

 

ψωΐνοςΣτην ιερά αγρυπνία που τελέστηκε την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, με αφορμή την επέτειο της ενθρονίσεως πιστού αντιγράφου της εφεστίου εικόνος της Παναγίας Βηματάρισσας από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο, ο π. Δανιήλ Ψωίνος.

Η αγρυπνία και η ομιλία εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει» και μεταδόθηκαν διαδικτυακά μέσα από το κανάλι του προγράμματος στο YouTube.

Αναφερόμενος στην ενθρόνιση της εικόνος, χαρακτήρισε το γεγονός μεγάλο και θαυμαστό. Η Παναγία ήρθε και ενθρονίστηκε και παραμένει για πάντα στο Ναό, όπως έρχεται και ενθρονίζεται και παραμένει για πάντα κοντά μας.

Κοντά στη θλίψη μας, την στεναχώρια μας, τον πόνο μας, την δοκιμασία μας, στην ανηφόρα της ζωής, στον καθημερινό γολγοθά, τον μόχθο της βιοτής, την αρρώστια μας, την φτώχεια και την ανέχεια μας, στη χαρά και την ευτυχία μας.

Το γεγονός της ενθρονίσεως της εικόνος, συνέχισε ο π. Δανιήλ, φανερώνει ότι η Παναγία δεν είναι ξένη και αμέτοχη με τα γεγονότα της ζωής μας. Πολύ δε περισσότερο είναι παρούσα όταν η ζωή δεν μας χαμογελά, όταν η ευτυχία δεν μας χτυπά την πόρτα. Αλλά όταν το κακό, η δυστυχία και ο πόνος μας συναντά.

Η Παναγία είναι παρούσα στη ζωή μας, ιδιαίτερα τούτες τις ημέρες και τις ώρες που ολόκληρος ο κόσμος και η πατρίδα μας μαστίζεται από τον φονικό ιό, όπου ο φόβος μας κυριεύει.

Μη φοβάστε αδελφοί, ψηλά το κεφάλι. Με πίστη στην ψυχή και την καρδιά, αλλά με πολύ προσοχή σε όσα μας συστήνουν οι ειδικοί, και αυτό θα περάσει.»

Σταμάτης Μιχαλακόπουλος

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *