Η προστασία ανηλίκων με ρυθμίσεις στον ΠΚ

ΤΡΑΝΤΑΛΙΔΗΣΆφωνο το πανελλήνιο παρακολουθεί την χιονοστιβάδα των βιασμών και των σεξουαλικών παρενοχλήσεων του διεστραμμένου σκηνοθέτη, που δεν θα υπήρχαν αν οι Υπ. Δικαιοσύνης είχαν φροντίσει να θεσμοθετήσουν δρακόντειους νόμους ειδικά για τους ανηλίκους, ώστε να μην υπάρχει κάν παραγραφή. Άφησαν για δεκαετίες τους ανηλίκους απροστάτευτους στα δίχτυα των ανωμάλων, βιαστών, διεστραμμένων.

Οι ίδιοι εκώφευαν σε εισηγήσεις ευαίσθητων Δικαστών, Εισαγγελέων και Δικηγόρων χωρίς καν να απαντούν.

Τα τελευταία 40 χρόνια θέσπισαν αλλαγές, όλες υπέρ των κατηγορουμένων, αφήνοντας απροστάτευτα τα θύματα. Πελώριες οι ευθύνες του Υπ. Δικαιοσύνης Καλογήρου για τις παρεμβάσεις του στον ΠΚ τον Ιούνιο του 2019 (μόλις πριν τις εκλογές).

Υπουργοί Δικαιοσύνης και νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, που με μεγάλη ευκολία μετατρέπουν ειδεχθή κακουργήματα σε πλημμελήματα αδιαφορώντας για τους σκοπέλους της παραγραφής, έχουν πελώριες ευθύνες, γιατί δημιούργησαν ανυπέρβλητα εμπόδια ως προς την δικαίωση των θυμάτων βιασμού. Γιατί άραγε δεν ζητούν δημόσια συγγνώμη από τα απροστάτευτα θύματα; Οι Υπ. Δικαιοσύνης όφειλαν όχι μόνο να νομοθετήσουν για αυτά, που βιώνουν ένα δεύτερο μπούλινγκ,  αλλά να προστατεύσουν και τους καταγγέλλοντες.

Εκατοντάδες θύματα βιαστών, λόγω της παραγραφής, θα μείνουν χωρίς δικαίωση με αποκλειστική ευθύνη των διετελεσάντων Υπ. Δικαιοσύνης, που επί δεκαετίες δεν είχαν ευήκοα ώτα για να εφαρμόσουν τις εισηγήσεις των σοφών και καταξιωμένων στο χώρο της Δικαιοσύνης Εισαγγελέων, Νομικών κλπ. Δυστυχώς η καταιγίδα των φρικιαστικών αποκαλύψεων του διεστραμμένου σκηνοθέτη αφορά αποπλανήσεις αγοριών και κοριτσιών. Είναι επιβεβλημένο όλα τα θύματα του, να ζητήσουν εισαγγελική προστασία συμπεριλαμβανομένης και της 15χρονης αρσακειάδας  (κόρης γνωστού πανεπιστημιακού), ώστε να σπάσει το απόστημα. Η κατάπτυστη δράση του υπολογίζεται εδώ και μια 20ετία με άγνωστο αριθμό θυμάτων που δυστυχώς σιωπούσαν.

Τα είδωλα της Τέχνης πέφτουν με τρομακτικό γδούπο και γνωστές προσωπικότητες εξαφανίζονται κάτω από το τσουνάμι των μηνύσεων για φρικαλέα κακουργήματα. Η Υπ. Παιδείας θα πρέπει να αποστείλει κατεπειγόντως εγκύκλιο σε όλα τα σχολεία της επικράτειας, ώστε να προτρέπει καθηγητές και μαθητές να καταγγείλουν επειγόντως όμοια περιστατικά. Ο κακοποιημένος ανήλικος θα πρέπει να μπορεί να απευθυνθεί σε δημόσια κοινωνική λειτουργό ή ψυχολόγο.

Γιώργος Τρανταλίδης – Δικηγόρος

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *