Η συνταγή της Φωνής.Μπιφτέκια αφράτα με πατάτες στο φούρνο

Υλικά:

μπιφτέκιαΓια τα μπιφτέκια, 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, 2 κρεμμύδια τριμμένα, 2 ντομάτες τριμμένες, 3 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο, 2 κ.σ. κόκκινο ξίδι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. ρίγανη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για τις πατάτες φούρνου: 8 πατάτες, 1 κ.σ. μουστάρδα, 1 κ.σ. ρίγανη, 2 λεμόνια (χυμός), ½ φλ. Ελαιόλαδο, 2 φλ. Νερό, αλάτι,  φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Για τις πατάτες: Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά για τις πατάτες εκτός από το νερό. Τις ανακατεύουμε πολύ καλά, για να λαδωθούν παντού. Τις αδειάζουμε σε ταψί, μαζί με όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ. Περιχύνουμε με το νερό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 1 ώρα, έχοντάς τες σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο, μέχρι να μαλακώσουν.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *