Η Συνταγή της Φωνής

Σάλτσα μανιταριών

σάλτσαΥΛΙΚΑ: 200 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε χοντρές κάθετες φέτες, ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, 500 γρ. κρέμα γάλακτος, πλήρης, 1 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία, Αλάτι, Πιπέρι, Ελαιόλαδο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα λίγο ελαιόλαδο, το βούτυρο, τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε εκ νέου για 1-2 λεπτά. Κατόπιν, αδειάζουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει για περίπου 5 λεπτά. Τέλος, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε.

Σημείωση: Σάλτσα για να συνοδεύσετε τα κυρίως σας ή τα μακαρόνια σας. Δεν ανακατεύουμε πολύ τα μανιτάρια για να μη βγάλουν την υγρασία τους.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *