Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

Διατροφή και υγεία

Η συνταγή της Φωνής

κεμπάπΣπιτικά Κεμπάπ

ΥΛΙΚΑ:

Για τα Κεμπάπ: 400 γραμμάρια κιμάς χοιρινός, 400 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος, 50 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο, 1 κουταλάκι πράσινο πιπέρι, 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά, 1½ κουταλάκι κύμινο, 1½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν, 2½ κουταλάκια σουμάκ, 4 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 αυγό.

Για το γιαούρτι: 200 γραμμάρια γιαούρτι, 150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα, 50 γραμμάρια ελαιόλαδο, 2 κουταλιές ξύδι λευκό.

Για το σερβίρισμα: 4 αραβικές πίτες ψημένες κομμένες στα 6, 2 τομάτες κομμένες σε φέτες, 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες, 3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για τα κεμπάπ, το χοιρινό κιμά, τον μοσχαρίσιο κιμά, το λιωμένο βούτυρο, το κύμινο, το πράσινο πιπέρι, την γλυκιά πάπρικα, το πιπέρι καγιέν, το σουμάκ, τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο, το αυγό και αλάτι.

Ζυμώνετε το μείγμα μέχρι καλά μέχρι να ξεκινήσει ο κιμάς να δημιουργεί μικρές ίνες, πλάθετε τον κιμά σε μικρά κεμπάπ και τον τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε τα υλικά για το γιαούρτι, το γιαούρτι, το φρέσκο τυρί κρέμα, το ελαιόλαδο, το λευκό ξύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Ψήνετε τα κεμπάπ για 8-10 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, γυρνώντας τα συχνά. Όταν τα κεμπάπ είναι έτοιμα τα σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τις πίτες, πάνω τους 1-2 κουταλιές γιαούρτι, από πάνω τα κεμπάπ, 1-2 κουταλιές γιαούρτι,, φέτες τομάτας, κρεμμύδι και τέλος τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *