Η συνταγή της Φωνής

Μαρμελάδα μήλο

μαρμελάδαΥΛΙΚΑ: 350 γρ. κόκκινο μήλο, 140 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, Χυμό από μισό λεμόνι, 1 στίκ κανέλας, ¼ κ.γ. γαρύφαλλο, σε σκόνη, ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε χοντρά κυβάκια. Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, αδειάζουμε μέσα τα μήλα και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη μαρμελάδα. Αφήνουμε τη μαρμελάδα να σιγοβράσει για 30-35 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά. Μόλις είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια την πολτοποιούμε στο multi σε δόσεις. Τη μεταφέρουμε σε βάζα. Διατηρείται εκτός ψυγείου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *