Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΣ! (ΖΑΝ ΡΙΣΠΕΝ)

Γράφει ο Βασίλης Τσακίρογλου

ρισπένηΗ τελευταία λέξη της γης, όταν θα αφήνει την τελευταία της πνοή, θα είναι ΕΛΛΑΣ! Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα, ο Έλληνας, η προσφορά του πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη… Καταστρέψτε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων. Αδειάστε όλα τα μουσεία σας, από όλον τον κόσμο. Καταστρέψτε κάθε τι ελληνικό από όλο τον πλανήτη… Έπειτα σβήστε την ελληνική γλώσσα από παντού : από την ιατρική σας, τη φαρμακευτική σας, από τα μαθηματικά σας (γεωμετρία, άλγεβρα), από τη φυσική σας, τη χημεία σας, την αστρονομία σας, από την πολιτική σας, από την καθημερινότητά σας. Διαγράψτε τα μαθηματικά, διαγράψτε κάθε σχήμα, κάντε το τρίγωνο, οκτάγωνο, την ευθεία, καμπύλη! Σβήστε τη γεωμετρία από τα κτίριά σας, από τους δρόμους σας, από τα παιχνίδια σας, από τα αμάξια σας! Σβήστε την ονομασία κάθε ασθένειας και κάθε φαρμάκου, διαγράψτε τη δημοκρατία και την πολιτική! Διαγράψτε τη βαρύτητα και φέρτε τα πάνω κάτω, αλλάξτε τους δορυφόρους σας ώστε να έχουν τετράγωνη τροχιά!

Αλλάξτε όλα τα βιβλία σας (γιατί παντού θα υπάρχει έστω και μία ελληνική λέξη)! Σβήστε από την καθημερινότητά σας κάθε ελληνική λέξη! Αλλάξτε τα ευαγγέλια, αλλάξτε το όνομα του Χριστού! Προέρχεται από τα ελληνικά και σημαίνει «αυτός που έχει το χρίσμα», ο Χρισμένος από τον Θεό σωτήρας! Αλλάξτε και το σχήμα κάθε ναού (να μην έχει την ελληνική γεωμετρία)! Σβήστε τον Μέγα Αλέξανδρο, σβήστε όλους τους μυθικούς και ιστορικούς ήρωες, αλλάξτε την παιδεία σας, αλλάξτε το όνομα της Ιστορίας. Αλλάξτε τα ονόματα στα πανεπιστήμιά σας, διαγράψτε τη φιλοσοφία, αλλάξτε τον τρόπο της γραφής σας, χρησιμοποιήστε την αραβική γραφή, διαγράψτε, διαγράψτε, διαγράψτε… Θα πείτε «δεν γίνεται».

Σωστά, δεν γίνεται, γιατί μετά δεν θα μπορείτε να συντάξετε ούτε μια πρόταση! Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα, ο Έλληνας, η προσφορά του πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη…

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *