Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

«Η του Πνεύματος Χάρη» Ποιητική Συλλογή του Νίκου Θωμά

θωμάςΕκδόθηκε από τη «Φωνή των Πειραιωτών» η ποιητική συλλογή «Η του Πνεύματος Χάρη», το δέκατο κατά σειρά  βιβλίο, του πολύ γνωστού Πειραιώτη ποιητή Νικολάου Αλεξάνδρου Θωμά.

Στο ωραίο αυτό βιβλίο αποθησαυρίζονται 56 εξαιρετικά, θρησκευτικά, πατριωτικά και κοινωνικά ποιήματα που η γλαφυρή πένα του λογοτέχνη «βοηθάει» τον αναγνώστη και να φιλοσοφήσει ακόμη. Είναι αλήθεια πως από μικρός ο ποιητής γράφει στίχους και στη συνέχεια πανέμορφες αλλά και διδακτικές ποιητικές συλλογές, όπως η παρούσα.

Ο κ. Νικόλαος Θωμάς γεννήθηκε και μεγάλωσε, με Μικρασιατική καταγωγή στον Πειραιά, είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου, εργάστηκε επί 40 χρόνια στον τύπο και βραβευμένο μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.

Και κλείνοντας του ευχόμαστε καλοτάξιδη «Η του Πνεύματος Χάρη» παραθέτοντας και το πρώτο τετράστιχο από το ποίημά του: «Δεν φώτισε ο ήλιος εκείνο το πρωΐ» αφιερωμένο στη θλιβερή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής, που θα γίνει πανελλαδική εθνική μνεία το 2022!

«Βαρβάρων Ιστορία που πάντα μας πονά / η καταστροφή της Σμύρνης μ’ όλα τα θλιβερά / θρήνησε όλη η πόλη, σκοτείνιασε η ζωή / δεν φώτισε ο ήλιος, εκείνο το πρωΐ».

Φρίξος Δήμου

Πλοίαρχος Ε.Ν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *