Η Pyramis συνεχίζει την Πίτσος

 

πίτσοςΕυχάριστα είναι τα νέα για την ελληνική επιχειρηματικότητα και την εταιρεία Πίτσος, η οποία δεν κατέληξε τελικά στην Γερμανία αλλά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Οινόφυτα.

Ζήτημα ορισμένων μηνών αποτελεί η έναρξη παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών από τη νέα μονάδα της Pyramis Μεταλλουργία στα Οινόφυτα. Το εργοστάσιο θα περιλαμβάνει εξοπλισμό της πρώην Πίτσος που βρισκόταν στην περιοχή του Ρέντη, ενώ σε αυτό θα απασχολούνται και ορισμένοι εργαζόμενοι της ιστορικής βιομηχανίας που κατέβασε ρολά το 2020. Η συνέχιση της δραστηριότητας της Πίτσος, εν προκειμένω μέσω της Πυραμίς, αποτελεί προσωπικό «στοίχημα» του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Πυραμίς Μεταλλουργία Νίκου Μπακατσέλου.

Όπως έχει αναφέρει ο ίδιος σε συνέντευξή του, η παραγωγή στην Ελλάδα αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα και για τη δημιουργία ακόμα μιας πηγής μελλοντικής ανάπτυξης για την οικονομία. «Είναι κάτι που είχαμε στο παρελθόν και που με τον κατάλληλο συνδυασμό πολιτικών και βούλησης μπορεί να επιστρέψει» έχει σημειώσει.

Η επανεκκίνηση της Πίτσος που σημαίνει πρακτικά τη δημιουργία μιας νέας μονάδας με νέα προϊοντική γκάμα από την Pyramis, δεν ήταν δεδομένο. Αρχικά, δεδομένο ήταν μόνο το λουκέτο το 2018, ύστερα από 115 χρόνια λειτουργίας της ιστορικής βιομηχανίας. Κι αυτό σε συνέχεια της απόφασης της διοίκησης της ελληνικής θυγατρικής της γερμανικής BSH για μεταφορά της παραγωγής της στην Τουρκία και για διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας της μονάδας. Στη συνέχεια εμφανίστηκε ο Νίκος Μπακατσέλος ως ενδιαφερόμενος για την επαναλειτουργία της μονάδας και για διατήρηση του μεγαλύτερου μέρους των εργαζομένων της. Χρειάστηκε να λάβουν χώρα, σκληρές ως ένα βαθμό, διαπραγματεύσεις μεταξύ του επικεφαλής της Pyramis και των Γερμανών, ώστε να οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

Το εργοστάσιο αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί, αρχικά, σε πιλοτική φάση στα τέλη του προσεχούς Μαρτίου και για τον σκοπό αυτό τις προσεχείς ημέρες θα αρχίσει η μεταφορά στα Οινόφυτα του αναγκαίου εξοπλισμού. Σε πρώτη φάση, η μονάδα θα παράγει εστίες κουζίνας και θα ακολουθήσει η παραγωγή φούρνων και απορροφητήρων με την επωνυμία «Pyramis». Προηγήθηκε αναζήτηση αρκετών μηνών για τον εντοπισμό και απόκτηση, μέσω leasing, του κατάλληλου χώρου στα Οινόφυτα, όπου θα μεταφερθεί ο εξοπλισμός της πρώην Πίτσος, όπως και νέα μηχανήματα. Το επενδυτικό πλάνο της Pyramis για τη «νέα Πίτσος» είναι συνολικού ύψους 16 εκατ. ευρώ και θα υλοποιηθεί σε ορίζοντα πενταετίας με νέα προϊόντα και ενίσχυση της δραστηριότητας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *