ΘΑΛΑΣΣΑ

κορέας ΣπύροςΗ θάλασσα πρέπει να γίνει πηγή έμπνευσης. Πρέπει; Λέξη που εκφράζει τι θέλω; Λέξη που εκφράζει τι προσδοκώ; Η καταναγκασμός και εξουσία επάνω στον χρόνο, επάνω στο μέλλον; Ή τι άλλο, ψάχνω να βρω! Δείγμα του ότι δεν γνωρίζω. Περιμένω λοιπόν την έμπνευση σαν το κύμα να με πάρει και να με κατευθύνει. Θέλω να γράψω αλλά ψάχνω το θέμα, ψάχνω τον λόγο, ψάχνω την αιτία.

Μοιάζει αιώνια αναζήτηση και φιλοσοφημένο αδιέξοδο που δεν είναι μόνο δικό μου αλλά όλων μας. Έτσι συχνά πυκνά επιλέγω την καθημερινότητα επιλέγω την εμπειρία επιλέγω τον εαυτό μου να μιλήσει. Μόνο που ο εαυτός μου, μου επαναλαμβάνει τα γνωστά τα ίδια τα τετριμμένα. Και γίνεται προβλέψιμος βαρετός, ανούσιος. Έρχεται λοιπόν ο διάλογος, έρχεται ο δεύτερος, ο τρίτος, έρχεται το άλλο, έρχεται το διαφορετικό, έρχεται η έμπνευση!

Ναι σωστά το υποθέσατε! Σωστά το υποψιαστήκατε! Είμαι κλέφτης ιδεών! Δεν παράγω τίποτα μόνος μου, αντιγράφω. Τίποτα; Όχι δεν το πιστεύω! Όχι το αρνούμαι. Ξέρω να επιλέγω! Γνωρίζω να αντιστρέφω, γνωρίζω να αφαιρώ, να προσθέτω και να διυλίζω Ξέρω να συνθέτω! Είμαι κάποιος! Είμαι εγώ…

Κορέας Σπύρος

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *