Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ιερός Μητροπολιτικός Ναός  Αγίου Κωνσταντίνου Πειραιά

Άγιος Κωνσταντίνος Πειραιά«Κωνσταντίνεια 2022»

Εορταστικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Μικρασιατική Καταστροφή με την ευκαιρία της μνήμης των Αγίων μέχρι τις 30 Μαΐου.

Στο Ναό τίθενται σε προσκύνηση η Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Νηστευτού, απότμημα της Κάρας του Αγίου Παρθενίου, επισκόπου Λαμψάκου και η χείρα του Αγίου ιερομάρτυρος Χαραλάμπους εκ της Ιεράς Μονής Αγάθωνος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Καθημερινώς τελούνται ιερές Ακολουθίες ,κάθε πρωί Θεία Λειτουργία και ομιλίες πνευματικού περιεχομένου.

Τετάρτη (18/05) στις 19:00 θα μιλήσει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Τσιμούρης και στις 22:00 θα αρχίσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας.

Πέμπτη (19/05) στις 19:00 θα πραγματοποιήσει ομιλία ο πρωτοπρεσβύτερος Ελισαίος Κυνούσης και στις 20:30 θα τελεσθεί το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου.

Παρασκευή (20/05) στις 19:00 θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός, αρχιερατικός Εσπερινός. Στις 22:00 θα ψαλεί η Παράκληση στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη και στις 23:00 θα αρχίσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας.

Σάββατο (21/05) το πρωί θα τελεσθεί η Πανηγυρική, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της ιεράς εικόνας των Αγίων. Στις 19:00 θα ψαλεί Αρχιερατικός μεθέορτος Εσπερινός και θα ακολουθήσει στις 22:00 η τέλεση ιεράς αγρυπνίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *