Καταλήψεις Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

 

απόφοιτοιΜε εντεινόμενη ανησυχία ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά παρακολουθεί τις εξελίξεις σε σχέση με το ζήτημα των επαναλαμβανόμενων καταλήψεων στην Ιωνίδειο Σχολή.

Η αρνητική δημοσιότητα από τις καταλήψεις που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και οι αντιδράσεις που αυτές προκαλούν, έχουν επηρεάσει την εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ, παράλληλα, έχουν τραυματίσει το κύρος και την φήμη του σχολείου μας∙ κάτι που, ασφαλώς, δεν αρμόζει στην μακραίωνη ιστορία του.

Είναι γεγονός ότι το σχολείο μας αντιμετωπίζει πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα, ορισμένα εκ των οποίων συναρτώνται με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των προτύπων σχολείων ενώ άλλα αφορούν τοπικές ιδιαιτερότητες και για τα οποία απαιτείται στενή συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις ανησυχίες των μαθητών του σχολείου, των γονέων τους και του εκπαιδευτικού προσωπικού που υπηρετεί σε αυτό, ιδίως κατά την τόσο ιδιαίτερη φετινή σχολική χρονιά με την πανδημία του Covid-19 σε έξαρση.

Τα όποια προβλήματα όμως, υπαρκτά και σοβαρά, κατά την άποψή μας  δεν δικαιολογούν ούτε επιλύονται με δημόσιες αντεγκλήσεις, τη στιγμή που το σχολείο παραμένει σε κατάσταση «περιορισμένης λειτουργίας».

Αντιθέτως, ένα ανοιχτό σχολείο θα αποτελέσει ένα διαρκές και ζωντανό κύτταρο προβληματισμού, διαλόγου, παρεμβάσεων και διεκδικήσεων προς τους αρμόδιους φορείς.

Ως απόφοιτοι του σχολείου, θιασώτες της ενίσχυσης της φήμης του και διαφύλαξης της ιστορίας και της παράδοσής του, καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να επιδείξουν ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση και σύνεση, υπενθυμίζοντας ότι αυτά που ενώνουν όλους εμάς που συναποτελούμε τη μεγάλη οικογένεια της Ιωνιδείου Σχολής είναι πολλά περισσότερα από όσα μας χωρίζουν.

Το Δ.Σ του Συνδέσμου Αποφοίτων τις αμέσως επόμενες ημέρες προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία για την εκτόνωση της τεταμένης κατάστασης, πραγματοποιώντας συναντήσεις με την Διεύθυνση του Γυμνασίου και του Λυκείου, με τα Δ.Σ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και του Λυκείου, που αποτελούν τα θεσμικά όργανα εκπροσώπησης των Γονέων, τα Συμβούλια Στήριξης του Σχολείου, στα οποία συμμετέχουν και απόφοιτοι μέλη του Συνδέσμου, τα 15μελή Συμβούλια των μαθητών καθώς και με τη Δημοτική Αρχή.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *