Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Με κιθάρες και βιολιά… τραγούδια Ελλήνων συνθετών», στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»

βιολιάΜια μουσική περιδιάβαση με ελληνικούς ρυθμούς και σε κομμάτια γνωστών και καταξιωμένων Ελλήνων συνθετών, παρουσιάστηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», με τίτλο «Με κιθάρες και βιολιά… τραγούδια Ελλήνων συνθετών».

Εμπνευσμένοι από τους Έλληνες συνθέτες, η Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Πειραιά και η Santa Barbara Guitar Orchestra, ταξίδεψαν τους ακροατές της βραδιάς, σε ένα όμορφο ταξίδι άκρως ελληνικό. Ακούστηκαν τραγούδια των συνθετών Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκη, Μίμη Πλέσσα, Μάρκου Βαμβακάρη, Ηλία Ανδριόπουλου, ενορχηστρωμένα για τις πολυμελείς ορχήστρες.

Υπεύθυνη Ορχήστρας Εγχόρδων Νέων Πειραιά ήταν η μουσικοπαιδαγωγός Σταυρούλα Μέντη και υπεύθυνος της Santa Barbara Guitar Orchestra ο Μαέστρος και Καθηγητής Κιθάρας Αλέξανδρος Παπαρίζος. Συμμετείχε ο Καθηγητής Κιθάρας Σπύρος Κουκάκης.

Η Santa Barbara Guitar Orchestra, του Δημοτικού Ωδείου Αγίας Βαρβάρας, ιδρύθηκε το 2011 με στόχο την ένωση των δυνάμεων νέων ταλαντούχων κιθαριστών.

Η Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Πειραιά αποτελείται από νέους μουσικούς, μαθητές και φοιτητές του Πειραιά, που διδάσκονται μουσική σε ωδεία και μουσικές σχολές, και τελεί υπό την αιγίδα του Προτύπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *