Μιχάλης Χαλκιάς Ένας ανεκτίμητος άνθρωπος που έφυγε

ΔΗΜΟΥ ΦΡΙΞΟΣ«Όσα κι όσους θυμάμαι κι ότι έγραψα και είπα», είναι το νέο βιβλίο του λογοτέχνη Μιχάλη Χαλκιά, που μετά την απροσδόκητη εκδημία του, εκδόθηκε από την οικογένειά του και αποτελεί το τελευταίο δυστυχώς έργο του, μετά την ποιητική συλλογή «Της Θάλασσας και του ουρανού» και «Αιγνούσα, Μορφές και Μνήμες».

Σ’ όλα τα έργα του συγγραφέα, είναι διάχυτη η αγάπη του για ον Θεό, τη θάλασσα και το πανέμορφο νησί ου, αυτό που γεννήθηκε, τον «Πετροκάραβο» στην εσχατιά του Αιγαίου, την Αιγνούσα.

Ο καπετάν – Ποιητής με τη στρωτή, γλαφυρή και ρεαλιστική πένα, ανυψώνει νοερά τον αναγνώστη του στα ουράνια και τον προσθαλασσώνει προσεκτικά στο φουρτουνιασμένο ή μπουνατσαρισμένο Αιγαίο μας και στη συνέχεια τον προσγειώνει απαλά στον Αιγνουσιώτικο γιαλό.

Ο συγγραφέας μας από μικρός είχε πάθος με τα γράμματα αφού από μαθητής ακόμη του Ναυτικού Γυμνασίου Οινουσών, είχε δείξει τις ικανότητές του.

Αργότερα και ανεξάρτητα από τις επαγγελματικές του ασχολίες ασχολήθηκε περισσότερο με το γράψιμο. Ενδεικτικά, ως πρόεδρος του συλλόγου Φίλοι των Οινουσών, ήταν εκδότης της εφημερίδας ΟΙΝΟΥΣΑΙ, τακτικό και βραβευμένος συνεργάτης του περιοδικού των Αρχιπλοιάρχων Πειραιά «Ν. Εξάντας», του περιοδικού επίσης της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών «Λογοτεχνική Δημιουργία» της Εφημερίδας «Φωνή της Αιγνούσας» κ.α.

Ο Μιχάλης Χαλκιάς σπούδασε στην Οξφόρδη Αγγλική γλώσσα και στο κολλέγιο του Λίβερπουλ ναυτιλιακά. Ναυτολογήθηκε σε φορτηγά πλοία ως δόκιμος ανθυποπλοίαρχος (είχε αποκτήσει δίπλωμα Γ΄ τάξης) και υποπλοίαρχος. Εργάσθηκε ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές επιχειρήσεις ιδρύοντας τελικά την προσωπική του που λειτουργεί επιτυχώς και σήμερα.

Κλείνοντας σημειώνουμε πως ο Μ. Χαλκιάς εκτός από πρόεδρος των Φίλων Οινουσών διατέλεσε και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων Πειραιά, του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, Συνδέσμου Ναυτιλίας και Παιδείας Οινουσών, Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων «Χριστιανική Αγωγή» και Ορθόδοξου Εκκλησιαστικού Συλλόγου «Ανάπλασις».

Φρίξος Δήμου

Πλοίαρχος Ε.Ν

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *