Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

«Να σε κάψω λάδι να σ’ αλείψω μέλι!»

ανάπλαση 1 Φαίνεται ότι οι αναπλάσεις/παρεμβάσεις/αναπτύξεις, δημόσιες ή ιδιωτικές, στην Αττική δεν αποτελούν απλά ένα παροδικό φαινόμενο, μία-δύο μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά αποκτούν μαζικότερο χαρακτήρα και… έχουν έρθει για να μείνουν. Και μαζί για να αλλάξουν το «πρόσωπο» της Αττικής και της Αθηναϊκής Ριβιέρα, που μάλλον προσεχώς θα πρέπει να μετονομαστεί σε «Αττική Ριβιέρα» στο πλαίσιο παρεμβάσεων ύψους 3-4 δις ευρώ.

Ως γνωστόν, τη δημιουργία ενιαίου πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου, μήκους 22 χιλιομέτρων, από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ως τη Βουλιαγμένη, εξήγγειλε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της παρουσίασης της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου τηςανάπλαση 2 Αττικής.

Η ανάπλαση περιλαμβάνει παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί στο πλαίσιο μιας συνολικής προσέγγισης αναβάθμισης της περιοχής του παραλιακού μετώπου και των οκτώ παράκτιων δήμων, με το σχέδιο να περιλαμβάνει έργα υποδομών και διαμόρφωσης περιβάλλοντος.

Πρόκειται για έργο τεράστιας σημασίας -ενταγμένο στο πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0»- που στοχεύει να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής και να αποτελέσει ένα βήμα προς ένα πιο «πράσινο» μέλλον, για ένα σχέδιο που θα δίνει, πρόσβαση στην θάλασσα σε όλους τους κατοίκους του παραλιακού μετώπου από το Σούνιο ως τον Πειραιά, αν συνυπολογίσουμε και τις υπόλοιπες παραβάσεις και τα έργα που θα αναπτυχθούν στην περίφημη «Αθηναϊκή Ριβιέρα», ή μάλλον, καλύτερα πλέον «Αττική Ριβιέρα».

Βέβαια εμείς στον Πειραιά και τους Δήμους του, καθώς και οι δήμοι της Δυτικής Αθήνας, θα θέλαμε να ξαναδημιουργηθεί η Ριβιέρα του Σκαραμαγκά, του Ασπροπύργου και της Ελευσίνας, μέχρι το Μεγάλο Πεύκο, όπως αποκαλούσαν προπολεμικά όλη την περιοχή και ταυτόχρονα να σταματήσει η Καταστροφή της Πειραϊκής και των στενών της Σαλαμίνας, από Δραπετσώνα μέχρι Πέραμα, συμπεριλαμβανομένης της Σαλαμίνας, της Ψυτάλλειας, της Κοινόσουρας.

Μετατρέπεται δηλαδή, κατά τα σχεδιαζόμενα, σε Ριβιέρα μια περιοχή και ταυτόχρονα μετατρέπεται σε απέραντη Χαβούζα μία άλλη!

Αυτή δυστυχώς είναι η Ελλάδα του Σήμερα, από τη μια καταστρέφει και καίει και από την άλλη βάζει μέλι στην πληγή από το κάψιμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *