Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι ήρωες των πανελληνίων.Δημήτριος Ι. Πετρούνιας Κλινικός Ψυχολόγος

πετρούνιαςΠανελλήνιες. Μία λέξη με δεκάδες συναισθήματα.  Ένας αγώνας που είτε θα βγεις φαινομενικά νικητής είτε θεωρητικά ηττημένος.

Ο ηττημένος δεν είναι αυτός που αποτυγχάνει αλλά αυτός που σταματά να προσπαθεί. Αυτό έχουν άλλωστε οι κάθε είδους εξετάσεις. Πρόσεξε, με το να αποτύχεις αρχικά του στόχου σου δεν σημαίνει πως δεν απέκτησες μόρφωση κι είσαι κατώτερος άλλων. Η μόρφωση δεν παραδίδεται μόνο μέσα στα Πανεπιστήμια. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν οι γονείς και να αποδείξουν πόσο μορφωμένοι είναι όταν τα παιδιά τους δεν πετύχουν αυτό που επιθυμούσαν. Πάρτε τα μια ζεστή αγκαλιά κι εμψυχώστε τα ώστε να ξέρουν ότι πίσω τους έχουν γερές βάσεις και ακλόνητη πίστη από τους γονείς τους. Πιστέψτε με, τα παιδιά αγαπούν την κατανόησή σας στη μη επιτυχία τους και θα το θυμούνται για πάντα. Μπορεί να χάθηκε μια σχολή όμως ενισχύθηκε ο σεβασμός κι η πίστη τους για σας. Αξία ανεκτίμητη.

Να θυμάσαι…

Ως μαθητής είσαι ο δικός μου ήρωας των τόσων απαιτητικών αγώνων και των τόσων στερήσεων. Κάνε υπομονή, λίγο έμεινε. Πάλεψε για εσένα και μόνο. Για εκείνη την στιγμή που ο στόχος σου θα έχει δίπλα το όνομά σου είτε αυτό επιτεύχθηκε την πρώτη φορά είτε τη νιοστή. Σε εκτιμώ από καρδιάς γιατί παλεύεις για το αύριό σου.

Δώσε τα όλα και μη σταθείς ποτέ στο αποτέλεσμα.

Ήρωα στα μάτια όλων σε κάνει ο αγώνας, όχι η έκβαση.

Καλή τύχη

Υγ: Πρόσεξε οι επιλογές να φέρουν αποκλειστικά το ονοματεπώνυμό σου. Τα επόμενα χρόνια εσύ θα ζεις την καθημερινότητα που επέλεξες. Φρόντισε να κάνεις αυτό που αγαπάς και μην επηρεάζεσαι από τρίτους. Η μόνη επιβεβαίωση που χρειάζεσαι είναι εκείνη του ίδιου σου του εαυτού.

Δημήτριος Ι. Πετρούνιας 

  Κλινικός Ψυχολόγος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *