Ο βιασμός του Ποινικού Κώδικα.Οδήγησε στα μνημόνια

ΤΡΑΝΤΑΛΙΔΗΣ‘’Τιμωρήστε τους απατεώνες, αλλιώς τιμωρείτε την Ελλάδα’’. Αυτά είναι τα λόγια του Κέσλερ, διευθυντού του ΣΔΟΕ της Ε.Ε. σε συνέντευξη του («Β»-21-2-2016) .

Η χώρα μας κατέχει το αρνητικό ρεκόρ στη διαφθορά σε όλη την Ε.Ε. Σε παγκόσμιο επίπεδο (180 χώρες) τοποθετείται στην 59η θέση. Το προτεινόμενο μέσο για την μείωση τις διαφθοράς είναι οι δρακόντειοι νόμοι με βαρύτερες ποινές. Αντ’ αυτού οι εκάστοτε Υπ. Δικαιοσύνης έπραξαν το ακριβώς αντίθετο δηλαδή βίασαν τον Π.Κ., με αποτέλεσμα την υποβάθμιση και τον ευτελισμό των ποινών ως προς τα εγκλήματα. Τα κακουργήματα τα μετέτρεπαν σε πλημμελήματα με συνέπεια την παραγραφή τους και την μη τιμωρία των πάσης φύσεως κακοποιών και απατεώνων. Δυστυχώς Υπουργικά χείλη εξωθούσαν αμέσως ή εμμέσως τους Έλληνες πολίτες να διαπράττουν απάτες σε βάρος της άλλοτε ΕΟΚ και νυν Ε.Ε. δια να εισπράττουν κοινοτικούς πόρους και έτσι η Ελλάδα από το Αθηναϊκό κέντρο μέχρι τις εσχατιές της γέμισε απατεώνες. Οι ευθύνες των Υπουργών: ιστορικές!

Το 1993 ο Υπουργός Δικαιοσύνης Πετσάλνικος μετέτρεψε το αδίκημα της απιστίας (αρ. 390 ΠΚ)  από κακούργημα σε πλημμέλημα και μάλιστα με άμεσο δόλο. Έτσι, οι Διοικητές των ΔΕΚΟ που είχαν καταδικασθεί σε πολυετείς καθείρξεις πέτυχαν να φεύγουν από τα Δικαστήρια αλώβητοι (λόγω του επιεικέστερου νόμου).

Το 1996 ψηφίστηκε νόμος, από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Βενιζέλο, με τον οποίο η ψευδής βεβαίωση, πλαστογραφία, απάτη ετιμωρείτο σε βαθμό πλημμελήματος, εφόσον το όφελος ή η προκληθείσα ζημία δεν υπερέβαινε τα 25 εκατομμύρια δραχμές και έτσι α) καθηγητές Πανεπιστημίου οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί δια ψευδείς βεβαιώσεις επετύγχαναν να αθωώνονται λόγω παραγραφής και β) δημόσιοι υπάλληλοι κ.α. οι οποίοι είχαν τελέσει απάτες κ.λ.π. σε βάρος της ΕΟΚ με τις επιδοτήσεις, επίσης κρίνοντο αθώοι λόγω του επιεικέστερου ποινικού νόμου.

Το 2015 ο Υπουργός Δικαιοσύνης Παρασκευόπουλος προχώρησε σε αλλαγές του Π.Κ. με αποτέλεσμα να αποφυλακιστούν πάνω από 12.000 φυλακισμένοι / βαρυποινίτες, οι Έλληνες πολίτες να είναι ανυπεράσπιστοι και η χώρα νε έχει καταγράψει ρεκόρ εγκληματικότητας.

Το 2019 ο Υπουργός Δικαιοσύνης Καλογήρου προχώρησε στην μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας (αρ. 235 Π.Κ.) από κακούργημα σε πλημμέλημα. Αυτή ήταν μια… φωτογραφική διάταξη με συγκεκριμένο επιχειρηματία που το καλοκαίρι του 2019 απαλλάχτηκε λόγω παραγραφής από το αδίκημα της δωροδοκίας. Αν γνώριζε ο καταξιωμένος με διεθνή ακτινοβολία στην επιστήμη του ελληνικού ποινικού δικαίου Ν. Χωραφάς τον βιασμό του Π.Κ. με τις πιο πάνω διεστραμμένες παρεμβάσεις (ώστε να εξυπηρετηθούν… συμφέροντα) θα έτριζαν τα κόκκαλά του.

Οι πιο πάνω παρεμβάσεις στον Π.Κ. οδήγησαν τη χώρα στα τραγικά σημερινά οικονομικά αδιέξοδα με τα μνημόνια και την πτώχευση αυτής.

Γεώργιος Τρανταλίδης – Δικηγόρος

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *