Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

 

ΜΠΟΥΡΗ1 “Η πραγματικότητα είναι ένα είδος μαστίχας. Παίρνει το σχήμα των δοντιών σου”.

Ότι βλέπουμε και αγγίζουμε, ο κόσμος μας, δεν είναι άλλο από την αντανάκλασή μας. Αλήθεια!.. Ποσό μπορούμε να επηρεαστούμε από κάθε τί μικρό ή μεγάλο; Πόσες φορές έχουμε αλλάξει γνώμη για πράγματα που έχουμε πει, εγώ ποτέ!..

Το επιτρέπουμε να μας επηρεάζουν γιατί πολύ απλά το έχουμε ανάγκη.

Το όραμα και η πραγματικότητα στην ουσία μπορούν να γίνουν ένα και το αυτό. Έχουμε μάθει να παίζουμε ρόλους όποτε το απαιτούν οι περιστάσεις.

Από είρωνες και απότομοι, μέχρι ονειροπόλοι, σοβαροί, ειλικρινείς, με παιχνιδιάρικη διάθεση, γαλήνιοι και ούτω καθεξής…

Πόσο λάθοςΜΠΟΥΡΗ2 άνθρωποι σε μεγάλες θέσεις! Ηγετικοί, καθοδηγητές, ακόμη και ιερείς. Που αντί να σου δίνουν, σου παίρνουν! Φεύγουν με θυμό και αποστροφή από κοντά σου.

Πόσο έτοιμος είναι ο άνθρωπος να αντέξει την απουσία ρόλου; Είναι τεράστιο το βάρος μιας τέτοιας ευθύνης. Γιατί η πραγματική ελευθερία θα είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα!

Φυλακιζόμαστε στη στασιμότητα ρόλων. Γιατί πολύ απλά φανερώνουν το επίπεδο της υπευθυνότητάς μας! Βολευόμαστε στα αποδεκτά για τον κόσμο πράγματα. Δεν προχωράμε σε προσωπικά όνειρα, μη και δεν αρέσει σε πολλούς! Όπως το παράδειγμα του σολομού. Που ανεβαίνει κόντρα στο ρεύμα του ποταμού για να φτάσει εκεί που θέλει.

Έρχονται μέρες, που νοιώθουμε πόνο και βάρος, όχι μόνο στην ψυχή μας, αλλά και στο σώμα μας. Δεν καταλαβαίνουμε την ώρα εκείνη της έξαρσης, τί πραγματικά φταίει. Τί πάει λάθος; Σαν να συνηθίζουμε έναν εκνευριστικό ήχο, να βουίζει μέσα στα αυτιά μας, μέχρι που τον συνηθίζουμε και δεν τον ακούμε πια.

Για όλα, όσα μας συμβαίνουν, εμείς το έχουμε επιτρέψει.

Μόνο η αυτοπαρατήρηση μπορεί να είναι η αυτοβελτίωσή μας! Μόνο εκεί μπορούμε να βρούμε θεραπεία.

Στην πίστη που έχουμε για το καλό και στην αγάπη του κόσμου που τόσο ελπίζω!..

Σοφία Μπουρή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *