Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιφέρεια Αττικής.Εγκρίθηκαν οι πρώτες 4.600 αιτήσεις ενίσχυσης επιχειρήσεων με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής ύψους 250 εκ. ευρώ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΣτη διαβεβαίωση πως η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να στηρίζει τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία, με σειρά δράσεων, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η επανεκκίνηση τους προχώρησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου συζητήθηκε η πορεία του προγράμματος ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που υλοποιεί η Περιφέρεια, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής (2014-2020) ύψους 250 εκ. ευρώ.

Στη συνεδρίαση μετείχε και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά επιμέρους στοιχεία του προγράμματος και απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις.

Όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης κατά την εισήγησή του, ήδη εγκρίθηκαν 4.608 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από πληττόμενες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις συνολικού προϋπολογισμού 130 εκ. ευρώ περίπου, για τις οποίες ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης και θεμελιώνουν δικαίωμα ένταξης στο Πρόγραμμα, μετά και τη σχετική απόφαση έγκρισης του 1ου Πρακτικού της Επιτροπής Αξιολόγησης της Δράσης «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 στην Αττική», που υπέγραψε χθες.

Επισημαίνεται πως στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί από τις ιστοσελίδες του ΠΕΠ Αττικής, του ΕΦΕΠΑΕ και της ΕΛΑΝΕΤ και θα αναρτηθεί και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η σχετική απόφαση ένταξης των επιχειρήσεων αυτών. Οι επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται σε αυτή την απόφαση θα ενημερωθούν σχετικά με μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχουν δηλώσει. Στο μήνυμα θα περιλαμβάνονται και αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή του αιτήματος καταβολής της χρηματοδότησης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *