Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιφέρεια Αττικής.Με ταχύτατους ρυθμούς τα έργα ανάπλασης Του Φαληρικού όρμου

ΟΡΜΟΣ4Για την πορεία των έργων που συμπεριλαμβάνονται στην Α΄ φάση ανάπλασης του Φαληρικού όρμου, προϋπολογισμού 150 εκ. ευρώ, που εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής, ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Ο Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Δ. Νάνου και από το Διευθυντή Τεχνικών Έργων Α. Καλογερόπουλο, επισκέφθηκε τα υπό εξέλιξη έργα και ενημερώθηκε από τον Εκτελεστικό Πρόεδρο της αναδόχου Χ. Παναγιωτόπουλο για την πορεία υλοποίησης της Α’ Φάσης.

Μάλιστα όπως επισημάνθηκε από τη νέα διοίκηση του αναδόχου μετά την επίλυση των ζητημάτων που υπήρχαν στην εταιρεία και την ανάληψη καθηκόντων της νέας διοίκησης τα έργα θα προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς. Ειδικότερα όπως υπογράμμισε και σε σχετικές δηλώσεις του η Α’ Φάση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2021. Πρόκειται για έργα οδοποιίας και αντιπλημμυρικής θωράκισης των παραλιακών Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου-Ταύρου.

Ο Περιφερειάρχης επιθεώρησε τα σημεία στα οποία εκτελούνται οι χωματουργικές εργασίες για την κατασκευή του δυτικού καναλιού και του δυτικού συλλεκτήρα, μπροστά από το Δήμο Μοσχάτου Ταύρου, καθώς και τις εργασίες σκυροδέτησης που εκτελούνται στο ανατολικό κανάλι. Επίσης επιθεώρησε τις εργασίες που εκτελούνται στο έργο αντιρρύπανσης του ανατολικού καναλιού πριν την εκβολή στη θάλασσα.

Ο Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη σχετική δέσμευση του αναδόχου και υπογράμμισε πως η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου αποτελεί έργο πρώτης προτεραιότητας για την Περιφέρεια και το χαρακτήρισε «εμβληματικό έργο πνοής» για όλη την Αττική και τους κατοίκους της. «Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες μου προς τις υπηρεσίες μας και την ανάδοχο εταιρεία που υλοποιούν με συνέπεια τις σαφείς οδηγίες και εντολές που δώσαμε από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας, να προχωρήσουμε με ταχείς ρυθμούς, χωρίς την παραμικρή πλέον χρονοτριβή. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που εκτελούνται σήμερα σε όλη τη χώρα με προϋπολογισμό 150 εκατομμύρια και είναι η πρώτη φάση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η δεύτερη φάση θα είναι πάνω από 180 εκατομμύρια ευρώ και θα αλλάξει όλο το μέτωπο. Είναι ένα έργο που θα απολαμβάνουν πολλές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *