Περιφέρεια Αττικής.Νοσοκομείο Μεταξά Εγκαινιάστηκε το πρώτο μικρό κύκλοτρο

μεταξα 2 Παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του Αν. Υπ. Υγείας Β. Κοντοζαμάνη, εγκαινιάστηκε την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021, στο Νοσοκομείο «Μεταξά» στον Πειραιά, η εγκατάσταση του πρώτου μικρού κύκλοτρου, το οποίο αποτελεί προσφορά της Περιφέρειας Αττικής με ίδιους πόρους ύψους 2.5 εκ. ευρώ.

Τα εγκαίνια ευλόγησε ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ.

Πρόκειται για έναν πρωτοποριακό μηχανολογικό εξοπλισμό, τον πρώτο που εγκαθίσμεταξά 4ταται σε νοσοκομείο στην Ελλάδα και το οποίο θα συμβάλλει ουσιαστικά στη μάχη για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση του καρκίνου.

Τους κ.κ. Πατούλη και Κοντοζαμάνη υποδέχθηκε ο Διοικητής του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά» Χ. Τουμπέκης. Παρόντες στα εγκαίνια ήταν επίσης ο Υφ. Ναυτιλίας Κ. Κατσαφάδος, οι βουλευτές Γ. Μελάς, Ν. Μανωλάκος, ο Διοικητής 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χ. Ροϊλός, η Υποδιοικήτρια της 2ης ΥΠΕ Μ. Δίπλα, η Αντιπρόεδρος ΠαΣΟΝοπ Ε. Πέτρακα, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

«Με το πρωτοποριακό αυτό μηχάνημα, το πρώτο που εγκαθίσταται σε Ελληνική δομή Υγείας, το Νοσοκομείο Μεταξά περνάει σε μία νέα εποχή, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τις υπηρεσίες του προς τους καρκινοπαθείς» επισήμανε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο χαιρετισμό του. Όπως ανέφερε το νοσοκομείο θα είναι σε θέση να παράγει αυτόνομα το απαραίτητο για τη διεξαγωγή εξετάσεων ΡΕΤ ραδιοφάρμακο FDG, μέσα σε απόλυτα ασφαλείς συνθήκες ακτινοπροστασίας και με αυτόν τον τρόπο, θα καλυφθούν πλήρως εκ των έσω οι ανάγκες του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής, χωρίς καθυστερήσεις για τους ασθενείς και χωρίς εξαρτήσεις από εξωτερικούς προμηθευτές.

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης δεσμεύτηκε ως Περιφερειάρχης και ως Πρόεδρος του ΙΣΑ, ότι, σε συνεργασία και υπό την καθοδήγηση του Υπ. Υγείας, η Περιφέρεια θα συνεχίσει να υλοποιεί δράσεις, συνδράμοντας στην καλύτερη θωράκιση του υγειονομικού συστήματος της Αττικής μας αλλά και στην υποστήριξη του ιατρικού και  νοσηλευτικού προσωπικού το οποίο πρέπει να ενισχυθεί, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο.

Ο Αν. Υπ. Υγείας Β. Κοντοζαμάνης επισήμανε πως στόχος του Υπουργείου είναι η εξυπηρέτηση όσο το δυνατόν περισσότερων συμπολιτών μας προκειμένου να μην νιώθει κανείς αβοήθητος και υπογράμμισε πως κατά τη υγειονομική κρίση το Εθνικό Σύστημα Υγείας άντεξε και στάθηκε όρθιο κυρίως εξαιτίας του αξιόμαχου προσωπικού το οποίο, όπως ανέφερε, οφείλουμε να στηρίξουμε.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά Χ. Τουμπέκης τόνισε πως ο συγκεκριμένος εξοπλισμός θα αναβαθμίσει ουσιαστικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Νοσοκομείου, υπογραμμίζοντας πως κατόπιν συντονισμένων ενεργειών επιτεύχθηκε μόλις σε λίγους μήνες η ολοκλήρωση του χώρου εγκατάστασης του κύκλοτρου. Ο κ. Τουμπέκης ευχαρίστησε την Περιφέρεια και προσωπικά τον κ. Πατούλη για τη συνεχή και διαχρονική στήριξή του στο Νοσοκομείο, ως Περιφερειάρχης και ως Γιατρός.

Ο Διοικητής 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χ. Ροιλός, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής για τη σημαντική προσφορά του εξοπλισμού και εξήρε την καλή μεταξύ τους συνεργασία, επισημαίνοντας πως προσεχώς θα παραλάβει ως ΥΠΕ και ένα υπερσύγχρονο κέντρο υγείας στο Κερατσίνι, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *