Περιφέρεια Αττικής.Στοχευμένα έργα αναβάθμισης Στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας

κερατσίνι 2 Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισκέφθηκε το Κερατσίνι όπου μαζί με τον Δήμαρχο της πόλης Χ. Βρεττάκο επιθεώρησε σημαντικά έργα που εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής.

Στην επίσκεψη παραβρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου και ο Διευθυντής Τεχνικών υπηρεσιών Πειραιώς και Νήσων Σ. Παγωτέλης.

Προηγήθηκε ευρεία συζήτηση στο Δημαρχείο με αντικείμενο την πορεία των υπό εκτέλεση έργων αλλά και τις παρεμβάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν και να επιταχυνθούν στο προσεχές διάστημα για την καλύτερη θωράκιση της περιοχής, με έμφαση στηκερατσίνι 1ν κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, ένα έργο συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού 16 εκ. ευρώ, το οποίο αποτελεί κρίσιμη αντιπλημμυρική παρέμβαση που θα καλύπτει όλη την περιοχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Παράλληλα μεταξύ των έργων που συζητήθηκαν και δρομολογούνται από την Περιφέρεια είναι η βελτίωση παιδικών χαρών, ευρείες αναπλάσεις, ασφαλτοστρώσεις, έργα ανακατασκευής αθλητικών χώρων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Δημαρχείο ο Περιφερειάρχης υπέγραψε δύο προγραμματικές συμβάσεις οι οποίες αφορούν στην ανακατασκευή και συντήρηση υποδομών και εξοπλισμού του κλειστού γυμναστηρίου «Γ. Κασιμάτης» στη Δραπετσώκερατσίνι 3να, προϋπολογισμού περίπου 300 χιλ. ευρώ και στην επισκευή κερκίδων του γηπέδου σιταποθηκών, προϋπολογισμού περίπου 100 χιλ. ευρώ.  

Στους χώρους του νέου υπερσύγχρονου Κέντρου Υγείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας το οποίο ολοκληρώθηκε πρόσφατα με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής της Περιφέρειας (Άξονας Προτεραιότητας 10) συνολικού προϋπολογισμού 3.7 εκ. ευρώ, ξεναγήθηκε ο κ. Πατούλης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Κερατσίνι.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Υπαίθριων και Λαϊκών Αγορών Σ. Μελάς, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Σ. Βοιδονικόλας και Ε. Μπαρμπαγιάννη και ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Ν. Παπαγεωργίου.

Το νέο Κέντρο Υγείας διαθέτει δεκατέσσερα εξεταστήρια Γενικής Ιατρικής και Παθολογίας, Γυναικολογικό και Παιδιατρικό Τμήμα, Οδοντιατρείο, Μικροβιολογικό Εργαστήριο, Ακτινολογικό και αίθουσες υπερήχων, μικροεπεμβάσεων και ανάνηψης, με σκοπό να προσφέρει σε πάνω από100.000 πολίτες της πόλης αλλά και ευρύτερα στους κατοίκους της Β’ Πειραιά υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης. Επίσης θα έχει τη δυνατότητα 24ωρης νοσηλείας. Παράλληλα με τη λειτουργία του αναμένεται να αποσυμφορήσει σημαντικά τα δύο νοσοκομεία της περιοχής (Γενικό Κρατικό Νίκαιας και Τζάνειο).

Ο Περιφερειάρχης Αττικής μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς Σ. Αντωνάκου επισκέφθηκαν επίσης την περιοχή Καστράκι όπου η Περιφέρεια εκτελεί έργα ανάπλασης, συνολικού προϋπολογισμού 3.5 εκ. ευρώ.

Ειδικότερα οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ανακατασκευή και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου συνολικού εμβαδού 20.883 τ.μ, την αποπεράτωση του υφιστάμενων αναψυκτηρίου και ανοικτού κυκλικού υπαίθριου θεάτρου, αλλά και την κατασκευή νέας παιδικής χαράς.

«Ακόμη ένα έργο, το οποίο παρέμενε «κολλημένο» τα προηγούμενα χρόνια επανεκκινεί μετά από τις συντονισμένες ενέργειες της Περιφέρειάς μας και μπαίνει πάλι σε τροχιά υλοποίησης με τη συνδρομή όλων μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου επισήμανε:

«Αποτελεί τιμή για εμάς η παρουσία, εδώ στο Καστράκι Δραπετσώνας, του Περιφερειάρχη Αττικής, σε ένα έργο για το οποίο έχει δείξει το ενδιαφέρον του από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας.

Είναι ένα έργο που παρουσιάζει σημαντικές δυσκολίες εξαιτίας της γειτνίασής του με αρχαιολογικό χώρο από τον οποίο προκύπτουν αρκετά ευρήματα. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις, αλλά ακόμη και κίνδυνος να μην υλοποιηθεί ποτέ το έργο αυτό. Με τις στοχευμένες παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη κ. Πατούλη το έργο, όχι μόνο επανεκκίνησε αλλά προχωρά και με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *