Περιφέρεια Αττικής.Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη με Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Εφραίμ

ΠΑΤΟΥΛΗΣ1 Η συνεργασία της  Περιφέρειας Αττικής και της Μητρόπολης  Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης για την υλοποίηση υποδομών, αλλά και για την υποστήριξη του κοινωνικού και ανθρωπιστικού έργου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στην Ύδρα ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης και Μητροπολίτης κ. Εφραίμ.

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχε και η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη, έγινε αναφορά για τα έργα ανακαίνισης – αναδιαρρύθμισης του κτηρίου της Εκκλησιαστικής Λεουσείου Στέγης για τη λειτουργία Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Άγιος Νεκτάριος» της Ι. Μ. Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, τα οποία θα πραγματοποιηθούν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, συνολικΠΑΤΟΥΛΗΣ4ού προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ.

Ο κ. Εφραίμ έθεσε υπ όψιν του κ. Περιφερειάρχη θέματα που αφορούν την πολυνησιακή Ι. Μητρόπολη και τα ιδρύματά της και ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη και την κ. Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη για την άμεση ανταπόκριση, την συνεργασία και την συναντίληψη που υπάρχει. «Η συνεργασία με την Περιφέρεια και την Αντιπεριφέρεια Νήσων, θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα προς όφελος των κατοίκων των νήσων και των πόλεων του Σαρωνικού», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Γ. Πατούλης επισήμανε, ότι η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να στηρίζει το κοινωνικό έργο και την ανθρωπιστική προσφορά της Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών, φέρνοντας ως ενδεικτικό παράδειγμα την χρηματοδότηση από την Περιφέρεια ύψους 3 εκατ. ευρώ η οποία θα εξασφαλίσει μία υπερσύγχρονη μονάδα φροντίδας στην Αίγινα.

Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη δήλωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται στο πλευρό της Εκκλησίας, των κατοίκων, των δημοτικών αρχών και συμβάλει έμπρακτα για την επίλυση ζητημάτων που απασχολούν τα νησιά της Αττικής.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *