Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιφέρεια Αττικής..Τηλεδιάσκεψη για τα ζώα συντροφιάς

μπαρμπαγιαννη τζενηΑπόλυτη επιτυχία είχε η τηλεδιάσκεψη της Περιφέρειας Αττικής που διοργάνωσε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Εθελοντισμού κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη στις 21 Μαρτίου 2021 με θέμα το Νομοσχέδιο που πρόκειται να τεθεί σε διαβούλευση και αφορά τα ζώα συντροφιάς.

Στην τηλεδιάσκεψη παρέστησαν εκπρόσωποι από 120 φιλοζωικές Οργανώσεις (Συνομοσπονδίες, Ομοσπονδίες, Σύλλογοι, Ενώσεις, ομάδες), οι οποίες κατέθεσαν εκ μέρους των μελών τους τις προτάσεις και διαφωνίες τους, για το υπό συζήτηση Νομοσχέδιο και για τα θέματα της φιλοζωίας στην Ελλάδα.

Παράλληλα 60 Φιλοζωικές Οργανώσεις είχαν υποβάλει εγγράφως τις προτάσεις τους στην φόρμα της περιφέρειας που τους είχε διανεμηθεί πριν την εκδήλωση.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και ενημέρωσαν τους παριστάμενους εκπρόσωποι από την Εισαγγελία Αρείου Πάγου, από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, από τον Συνήγορο του Πολίτη, από την ΕΛΑΣ, από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Αττικής, εκπρόσωποι Κοινοβουλευτικών Παρατάξεων, Δημοσιογράφοι Ελληνικού και Ευρωπαϊκού τύπου κ.α.

Στον συντονισμό της εκδήλωσης συμμετείχαν ο φιλόζωος Γιάννης Κάραλης και η Δημοσιογράφος Σταματίνα Σταματάκου.

«Ως Περιφέρεια Αττικής προσερχόμαστε σ’ αυτή την συνάντηση πιστοί στις εξαγγελίες μας, καθώς έχουμε δεσμευθεί μαζί σας, για μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με όλες τις φιλοζωικές οργανώσεις. Για μας τα ζώα συντροφιάς αποτελούν μέλη της οικογένειας, μέλη της γειτονιάς, μέλη των υγιών πόλεων μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος  Πατούλης,  χαιρετίζοντας την εκδήλωση.

Η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Εθελοντισμού κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη στον χαιρετισμό της τόνισε, ότι ο ρόλος της Περιφέρειας δεν είναι νομοθετικός και ο στόχος της σημερινής εκδήλωσης είναι να καταγράψει τα προβλήματα και τις θέσεις των ΟΤΑ, Φιλοζωικών σωματείων, κτηνιάτρων και εθελοντών, ώστε να μπορέσει να τοποθετηθεί εφ’ όλης της ύλης. Προς τούτο στο σημερινό κάλεσμα δεν αποκλείσαμε κανέναν, αφού ο Περιφερειάρχης και εγώ θέλουμε η Περιφέρεια να αποτελεί το λίκνο της Δημοκρατίας.

Τα πορίσματα της  τηλεδιάσκεψης με τις εισηγήσεις των φιλοζωικών φορέων προωθήθηκαν στο αρμόδιο Υπουργείο , ούτως ώστε να ληφθούν υπ’ όψη στη σύνταξη του Νομοσχεδίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *